Marco Polo Activity

Update voor Marco Polo Activity

Campers

Mercedes stopt nog meer comfort en rijplezier in de veelzijdige Marco Polo Activity. Nieuw is o.a. de Airmatic luchtvering. En er komen drie rij-assist systemen bij.

Snelle Activity, keus uit diverse motoren

Met de nieuwe motor sprint de Activity in 7,9 seconden van o naar 100 kilometer per uur. Leuk weetje, heb je meteen de nieuwe maximumsnelheid in ons land bereikt. Waar dat mag haalt de 300 d zelfs 210 km/u. Andere motorvarianten zijn de 250 d met 190 pk, de 220 d met 163 pk, de 200 d met 136 pk. En tenslotte de instapper 170 d met 102 pk. Die laatste heeft de OM 622 motor, voorwielaandrijving en een handmatige zesversnellingsbak. De overige
Activity-varianten zijn voorzien van de negentrapsautomaat.

Activity dashboard

Luchtvering Airmatic

Vanaf oktober is de Marco Polo leverbaar met het nieuwe Airmatic-luchtveringssysteem. Deze zorgt voor een lager verbruik – vanaf 100 km/u zakt de wagen 10 millimeter – en een hoger comfort. Via een schakelaar op de middenconsole zijn drie varianten in te stellen. Zo is er een sportstand, waarbij de wagen 10 millimeter zakt. Bij de stand Comfort blijft de wagen op de standaardhoogte. Er is ook een stand waarin hij tot een snelheid van 30 kilometer per uur 35 millimeter omhoog komt. De vering past zich aan het oppervlakte van de weg aan. Dat werkt per wiel onafhankelijk.

Activity interieur

Drie nieuwe rij assist-systemen

Het aantal ingebouwde rij assist-systemen gaat met deze update van tien naar dertien. Nieuw is de active rem-assist. Rij je te dicht op je voorganger, dan volgt een signaal (lampje en geluid). Het systeem helpt bij een reactie van de bestuurder met een passende remdruk of ondersteunt bij een uitwijkmanoeuvre. Tweede nieuwtje is de Distronic. Die kan een vooraf ingestelde afstand tot het voorliggende voertuig aanhouden. Het systeem remt en versnelt zelfstandig.

Tenslotte zit er in de nieuwe digitale binnenspiegel een display. Daarop ziet de bestuurder van de Activity het beeld van de in de achterruit verwerkte HDR-camera. Daardoor kan de bagageruimte tot aan het plafond vol liggen. De bestuurder houdt ongehinderd zicht op wat achter het voertuig aan de hand is. Het display is uit te schakelen, dan is het weer een normale binnenspiegel.

Activity

Ook interieur Activity krijgt update

Nieuw is ook de DAB+ radio-ontvangst. Ongestoorde radio-ontvangst. Of je nou voorin zit of boven in het slaaphefdak ligt. Het Audio 10-systeem is ook voorzien van een bluetooth-functie. Daarmee kun je muziek streamen. Het Audio 30 of 40 systeem heeft daarbij een 7 inch touchscreen met Smartphone Integration via Apple CarPlay en Android Auto.

Opvallen doen ook de nieuw vormgegeven ventilatie-openingen op het dashboard. Aan de buitenkant kun je aan de nieuwe grill zien dat je met een vernieuwde versie te maken hebt. De compacte en luxe Marco Polo Activity is daarmee weer helemaal up to date.

Naar de site van Mercedes.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant