ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Update milieuzones november 2018
Update milieuzones november 2018
Nieuws

Update milieuzones november 2018

  1. 25 november 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Het gaat hard met de milieuzones, daarom geven we een update. Nieuw in de lijst zijn o.a. Arnhem en Essen. Voor Parijs en Madrid geldt een aanscherping en voor een bezoek aan Brussel moet je je voertuig laten registreren. Ongetwijfeld to be continued

Als paddenstoelen

In Nederland wil de staatssecretaris snel met regelgeving komen om de wildgroei een halt toe roepen. Steden willen daar niet op wachten. Zo krijgt Arnhem per 1 januari 2019 de tot nu toe strengste milieuzone van ons land. In Duitsland heeft de milieubeweging, met name de DUH (Deutsche Umwelthilfe), de rechter aan zijn zijde gevonden. Zelfs de snelwegen zijn niet meer veilig. Per 1 juli 2019 gaat de A40 bij Essen voor de meeste diesels op slot. De invoering van een nieuwe blauwe sticker voor Euro 6 diesels lijkt aanstaande. Het centrum van Madrid is vooralsnog alleen toegankelijk voor Spanjaarden. De benodigde sticker is voor buitenlandse automobilisten niet verkrijgbaar. Deze update bevat alle ons nu bekende zones. Er volgen ongetwijfeld meer updates.

milieuzonesNederland

Duitsland

Nieuw is dat nu ook autosnelwegen worden afgesloten.

  • Een actueel overzicht van alle milieuzones in Duitsland en de benodigde sticker kun je vinden op deze site van de Duitse overheid.
  • A40 bij Essen – Geldig per 1-7-2019 voor diesels lager dan Euro 5 en per 1-9-2019 voor diesels lager dan Euro 6.

Milieuzones

Frankrijk

Nieuw zijn de strengere regels van de zone in Parijs. Deze ligt binnen de ring van de A86.

Engelmilieuzonesand

België

Italië

  • De regelgeving omtrent de zogenaamde Zona a Traffico Limitato (ZTL) verschilt per stad en is zeer complex. Boetes zijn hoog. Advies: rij de zone niet in, maar parkeer aan de rand. Steden met een zone zijn o.a. Arezzo, Bologna, Bolzano, Bressanone (Brixen), Florence, Milaan, Palermo, Pisa, Rome en Verona.milieuzones

Spanje

  • Madrid – Zones heten hier ‘Area de prioridad residencial’. Alleen vergunninghouders mogen de zone, die het hele centrum omvat, inrijden. Je hebt een ‘Distintivo Ambiental’-sticker nodig. Die is er vooralsnog alleen voor de Spanjaarden zelf. Buitenlandse voertuigen mogen er dus niet in. Let op: de boetes zijn erg hoog.
  • Barcelona – Nu nog geen permanente zone, afgesloten bij slechte luchtkwaliteit voor diesels van voor 2006 en benzinevoertuigen van voor 2000 – Barcelona gaat met stickers werken – Meer informatie over de zone in Barcelona.

Denemarken

Noorwegen

  • Oslo kent een zone, het centrum van de stad wordt bij een slechte luchtkwaliteit afgesloten voor diesels. Aankondiging een dag vooraf.

Zweden

Beperkingen in de centra van Göteborg en Stockholm – Meer informatie over de Congestion Taxes in deze steden.

Oostenrijk

Tsjechië

Milieuzone

Hongarije

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS