ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Unicat MD79: vrijheid met een prijskaartje
Unicat MD79: vrijheid met een prijskaartje
Campers

Unicat MD79: vrijheid met een prijskaartje

  1. 30 juni 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Twee dingen vallen meteen op aan de Unicat MD79. Zijn mooie brandweerrode kleur en zijn prijs. Die schommelt zo rond de 950.000 euro. Kwestie van even slikken en gewoon doorlezen. Want het is een beauty.

MAN 6×6

Een expeditievoertuig, een overlander. Vooral groot en rood. Je kunt er de hele wereld mee ontdekken en kamperen in de meest afgelegen oorden. Basis van dit bakbeest is de drie-assige MAN TGS 33.540 6×6. Hij heeft een L-cabine en 540 pk / 402 kW onder de kap. Een tiptronic ZF automaat met 12 versnellingen brengt de pk’s naar de zes aangedreven wielen. Sperren en difs, paraboolveren met luchtvering. Natuurlijk zijn de banden met één druk op de knop op spanning te brengen. Omdat je een beetje actieradius wilt hebben, is de dieseltank – bestaande uit twee aparte kamers – 1000 liter groot. Gelukkig kun je bij de meeste benzinepompen pinnen.

Unicat interieur

De cabine is erop berekend dat je er wat langer in verblijft. Hij is geïsoleerd tegen geluid en warmte. De stoelen zijn luchtgeveerd en verwarmd. Airco, leer, elektrische ramen, usb-stopcontacten, bakkie, Garmin satellietnavigatie en achteruitrijcamera. Die laatste komt van pas, aangezien de Unicat bijna 11 meter lang en net geen 2,5 meter breed is. De hoogte is 3,87 meter. Je hebt het dan ook over een maximaal totaalgewicht van 17.900 kilo op zes wielen. De wooncabine is 7,9 meter lang, 2,48 meter breed en 2,2 meter breed. Binnen hou je daar 7,78 bij 2,36 bij 2,05 meter van over.

Unicat slaapkamer

Luxepaard

Unicat keukenBinnen vind je de luxe die een beetje bij deze prijs past. De bodem lijkt op dat van een schip en is uitgevoerd in teakhout. De meubels zijn handwerk. Alle scharnieren van zwaar metaal. De lades glijden op kogellagers. De wanden en het dak zijn van meerdere lagen verf voorzien. De woon- en slaapkamer zijn uitgerust met het materiaal alcantara. De slaapkamer is meteen achter de cabine gesitueerd. Deze is door een deur af te scheiden van de woonruimte. De bedmaat is 2 bij 1,80 meter. In de woonruimte vind je een vierpersoons zithoek. Je zit hier op vier losse leren fauteuils om een ronde tafel die je elektrisch kunt laten zakken. De stoelen zijn verwarmd en hebben een ingebouwde massagefunctie. Echt waar.

Achterin het keukenblok en het sanitair met een porseleinen toiletpot, een douchecabine met bankje en een wasbakje met een spiegel erboven. Door de in deze ruimte aanwezige verwarming kun je hier ook je kleren drogen. Koken doe je op inductie met vier platen. Oven en magnetron zijn aanwezig. Net als een koelkast met 130 liter inhoud en een diepvries van 65 liter. Unicat bouwt naar wens van de klant, dus je kunt het interieur naar eigen inzicht nog laten aanpassen.

Omdat je niet genoeg water bij je kunt hebben, past er 600 liter in de watertank. De afvalwatertank is 149 liter groot, in de toilettank past 68 liter. Allemaal voorzien van een pomp om ze leeg te maken. De vloeistofverwarming draait op diesel. De airco op het dak gebruikt de walstroom of eventueel de generator.  Je hebt voor 630 Ah aan accu’s aan boord. Natuurlijk kan het nodige op afstand via je smartphone worden gecontroleerd en ingesteld.

   

www.unicat.net

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS