bier

Uittip: biertentoonstelling in Amsterdam

Uit tips

Vakantie in eigen land? Een week vol regen? Dan gaan we naar het museum. En dit keer geen kunst, maar bier. In het Amsterdam Museum is tot en met 1 november de tentoonstelling ‘Bier – Amsterdam, stad van bier en brouwers’ te bezoeken.

Amsterdam, stad van het bier

In de nieuwe tentoonstelling ‘Bier – Amsterdam, stad van bier en brouwers’ – kom je alles te weten over de lange weg die Amsterdams bier door de geschiedenis aflegde om uiteindelijk in jouw glas terecht te komen. Bierstad, dat geldt al sinds de 14e eeuw toen Amsterdam samen met Medemblik werd aangewezen als enige invoerhaven voor bier uit Duitsland. Later werd de huidige wereldmarktleider Heineken hier opgericht. En vandaag de dag telt Amsterdam meer dan 45 brouwerijen, waarmee de stad veruit de meeste brouwers van Nederland telt.

De tentoonstelling begint in het heden en gaat terug tot de 14e eeuw. Je leert dat er wereldwijd zo’n vierhonderd verschillende biersoorten bestaan. Ontdek diverse smaken en grondstoffen, maar leer ook meer over bijvoorbeeld de rol die hop speelt bij de houdbaarheid. Natuurlijk is er aandacht voor Amsterdamse brouwers. De New England IPA van Brouwerij Troost is tijdens de tentoonstelling hét bier van het Amsterdam Museum. Er is tevens een alcoholarm (<0.5%) bier met het Amsterdam Museum-label. Verkrijgbaar in museumcafé Mokum en in de museumshop. Het bier wordt aangeboden in een limited edition blik, want bier in blik is duurzamer én blijft langer goed. Kijk voor alle verdere info over de tentoonstelling ‘Bier – Amsterdam, stad van bier en brouwers’ op onderstaande site.

amsterdam

Naar de site van het Amsterdam Museum.

Liefst een koud biertje? Kijk hier welke koelbox je moet hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant