Iridium

Tweede generatie elektrische Iridium

Campers

Het Duitse Iridium had precies acht maanden geleden de primeur: een volledig elektrisch aangedreven camper. Op de komende Caravan Salon staat de tweede generatie.

Iridium met hogere actieradius

Samen met EFA-S, een bedrijf gespecialiseerd in aandrijvingen, is er verder gesleuteld. Het resultaat is volgens de fabrikant een elektrische Iridium met een 30% hogere actieradius. Daarmee zou je met de camper tot 400 kilometer ver moeten komen voordat hij aan de paal moet. Om dat te vieren, komt er een gelimiteerde oplage van dertig stuks. Op de Caravan Salon kun je er één bestellen.

Laden twee keer zo snel

De planning is dat de levering start in het eerste kwartaal van 2020. Je kunt er volgend jaar dus al meteen mee op vakantie. In de accu’s zit een speciale techniek waardoor je volgens opgave 108 kWh tot je beschikking hebt. Laden van de accu’s kan met een type 2 lader van 22 kW of via de laadpaal. Dat laden zou binnenkort twee keer zo snel moeten kunnen.

Iridium interieur

Proefrit mogelijk

De zogenaamde Synchromotor is er een van 150 kW met een trekkracht van tot 730 Newtonmeter. Verdere bijzonderheden over de camper worden op de beurs bekendgemaakt. Het is ook mogelijk om een proefrit te maken. Daarvoor dien je je vooraf aan te melden. Dit is dan wel in een camper van de eerste generatie.

Naar de site van WOF.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant