Daktentenfestival iKamper

Tweede editie Daktentfestival nu al uitverkocht

Nieuws

De tweede editie van het Daktentfestival – in september in Schipborg – is nu al uitverkocht. Alle gereserveerde plekken op camping de Vledders zijn weg. Kamperen op het dak van je auto lijkt daarmee populairder dan ooit.

Stijgende lijn in de verkoop

Organisator Ivar van der Leij is verheugd: “Je ziet de laatste 3 jaar dat de daktent écht wordt ontdekt door de kampeerder. Ook dit jaar wordt er weer fors meer verkocht dan het jaar ervoor. Vrijwel alle aanbieders lopen – ondanks een verhoging van de productie – tegen een lange levertijd aan. Het festival is opgezet om nieuwsgierige kampeerders te laten kennismaken met ervaren gebruikers van een daktent van diverse merken en modellen. Want wie kan je het beste over de voor- en nadelen vertellen van het kamperen met een daktent dan de gebruiker zelf?”, aldus Ivar.

Waarom de daktent populair is

De meeste mensen kennen de daktent van foto’s uit Afrika of Australië. Ze passen echter niet alleen op stoere terreinwagens, maar ook op gewone personenauto’s. Voor een Polo of Panda zijn er al tweepersoons daktenten verkrijgbaar. Voordelen zijn er veel. Zo is het slapen op het dak behaaglijker dan in een grondtent. Je hebt minder last van optrekkende kou. Een daktent houdt de kofferruimte vrij en wordt op een drassige kampeerplek niet vies. Het opzetten gaat net zo snel als een pop-up tent. “Momenteel zie je dat veel mensen de daktent gebruiken voor een roadtrip door Scandinavië, waar wildkamperen nog mag. Overal waar je met de auto kunt komen, kan je daar dus kamperen en dat geeft een ultiem gevoel van vrijheid”, vertelt Ivar van der Leij.
Dakteentenfestival

Alles over daktentkamperen tijdens de bezoekersdag

Het festival is dan wel uitverkocht voor deelnemers, maar bezoekers zijn nog steeds van harte welkom. Op zaterdag 14 september kunnen zij tussen 14.00 en 17.00 uur alles te weten te komen over daktentkamperen. Tijdens demonstraties is te zien hoe een daktent openklapt en aan welke technische voorwaarden je auto moet voldoen om een daktent te kunnen opbouwen. Verder zijn er verschillende thema’s waar je vragen over kunt stellen, zoals hoe je kunt gaan daktentkamperen met kinderen, hoe je een roadtrip naar de Noordkaap moet voorbereiden en wat je moet doen wanneer je wilt gaan winterkamperen in een daktent.
www.daktentfestival.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant