Twee German Innovation Awards voor Hymer

Hymer Innovation Award

Hymer sleept maar liefst twee German Innovation Awards binnen. Zowel het zelf ontwikkelde lichtgewicht SLC-chassis als het Smart Battery-systeem – de bijzondere oplossing voor het opslaan van stroom – maakten indruk op de jury.

Hymer overtuigt

De German Innovation Award in de categorie ‘Excellence in Business to Business’ is voor producten die iets nieuws brengen en bijzonder praktisch in het gebruik zijn. De jury let op functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid, kwaliteit en technische vernieuwing. Hymer weet met meteen twee nieuwe producten te overtuigen.

SLC-chassis

Het SLC (Super Light Chassis) chassis is lichter van gewicht en heeft innovatieve voertuigtechniek te bieden. Grote voordeel van dit chassis is niet alleen het grotere laadvermogen. Ook is het mogelijk een ruimere dubbele bodem te maken zonder dat dit invloed heeft op de totale hoogte van de camper of op de stahoogte in de camper. In de dubbele bodem is zo plek voor de technische installatie, de verwarming en de watertanks. Doordat het chassis van onder gesloten is – dus glad – ontstaat er meer bodemvrijheid, een betere aerodynamiek en een verbeterde isolatie en geluidsdemping. Het lagere zwaartepunt komt de rij-eigenschappen en daarmee de veiligheid ten goede.
Hymer SLC chassis
Het SLC-chassis zit bij Hymer vast aan de zogenaamde Triebkopf van de nieuwe Mercedes Sprinter. Het eerste jaar was Hymer het enige campermerk dat de Sprinter met voorwielaandrijving verkocht. Het topmodel B-klasse MasterLine en de ModernComfort-versie van de B zijn er op gebouwd. Er is ook een model op de Fiat Ducato met dit chassis, dat is de B SupremeLine.

Smart Battery-systeem

Energie opslaan en onafhankelijk onderweg zijn, dat is mogelijk met het Smart Batter- systeem. Het is een combinatie van lithium- en loodaccu’s. Een intelligente regelaar zorgt vervolgens voor stroom. Zo heb je de capaciteit van lithium voor de lage prijs van lood. Deze combinatie zorgt er meteen voor dat je onderweg minder afhankelijk bent van een stopcontact. De capaciteit is 50 tot 80 procent hoger, terwijl het gewicht lager is. Je kunt in plaats van 1,4 nu 9,6 dagen zonder stroompaal.
Hymer Smart Battery
Daar komt bij dat het systeem ook geschikt is voor gebruik in de winter. Temperaturen onder de vijf graden Celsius hebben geen enkele negatieve invloed op de lithium-accu. Het Smart Battery-systeem heeft geen speciale lader nodig en is als optie op alle campers van Hymer verkrijgbaar. Het systeem is ook in te bouwen in oudere modellen.
www.hymer.nl

Foutje gezien? Mail ons . Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant