ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home TV kijken in het buitenland met Ziggo en KPN
TV kijken in het buitenland met Ziggo en KPN
Nieuws

TV kijken in het buitenland met Ziggo en KPN

 1. 11 februari 2018, 11:00
 2. 6 Reacties

Zowel KPN als Ziggo kondigen aan het zogenaamde geo-blocking bij de online tv-diensten binnenkort af te schaffen. Dit gebeurt in ieder geval vóór 1 mei, als de nieuwe regelgeving in werking treedt. Vanaf dan kunnen we dus ook in het buitenland ons favoriete tv-programma zien.

TV kijken binnenkort makkelijker

Bij Ziggo kijk je in het buitenland via de app Ziggo Go. Bij KPN via de interactieve TV-app. Aan deze apps zijn internetsites gekoppeld. Binnenkort kun je hiermee dus ook in het buitenland live tv kijken. Beide aanbieders willen nog geen exacte datum noemen, maar zijn er druk mee bezig. De nieuwe Europese regelgeving die het actief blokkeren van abonnementsdiensten binnen Europa verbiedt, gaat in per 1 mei 2018.

Voor Nederlanders die in het buitenland wonen, blijft het onmogelijk om bij een Nederlandse tv-aanbieder diensten via een vast netwerk af te nemen. Het tv-abonnement moet nog altijd op een Nederlands adres staan. Wel kun je met de inloggegevens van familie of vrienden naar Nederlandse zenders kijken. Risico is dat je zo ook abonnementen kunt wijzigen of opzeggen. Dus je moet voorzichtig zijn met het weggeven van je inloggegevens.

Bron: Totaaltv.

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

  Theo - zondag 11 februari 2018 

  Hoe gaat dat dan in zijn werk als ik in het buitenland op de camping ben..wat heb ik daar dan voor nodig om op caravan tv te kijken dus niet laptop of mobiel maar de tv.

  Beantwoorden

   Jos Mark - zondag 11 februari 2018 

   Dan zul je moeten ‘casten’ dat gaat onder andere met een Google Chromecast. Voorwaarde daarvoor is dat zowel de Chromecast als de laptop of tablet in hetzelfde netwerk zitten. Daarvoor zou je dan weer een router zoals bijvoorbeeld de oplossing van Alfa kunnen gebruiken. Maar met deze ontwikkelingen zullen we vast ook snel smart televisies voor onderweg krijgen.

  Ralf - zondag 11 februari 2018 

  Bij ziggo kun je casten maar dit kan nog steeds niet bij kpn waarin ze dus nog steeds duidelijk achterlopen op ziggo.
  Dus bij kpn kun je alleen op een mobiel apparaat kijken of met een kabel naar de tv maar niet draadloos op tv.

  Beantwoorden

  Rob - zondag 08 april 2018 

  Waarom niet gewoon streamen naar Apple tv?
  Dan kan je alles van je telefoon of iPad naar de tv streamen.
  Geen schotel en kleine investering.

  Beantwoorden

  Wim Timmermans - dinsdag 31 juli 2018 

  Om te veel dataverkeer tegen te gaan op campings worden streamingdiensten al terecht geblokkeerd op sommige camping WiFi netwerken.

  Beantwoorden

  Apemang - maandag 10 december 2018 

  Toch jammer dat ik niet meer dan 4 maanden Ziggo Go in de EU kan kijken. Dan krijg ik opeens een melding en werkt het niet meer. Werkt achteraf wel weer als de VPN gebruikt https://vpnservice.nl/unblock/ziggo-go-buitenland maar dat moet je niet voor altijd willen.

  Ziggo, wanneer stopt het eens en krijgen we echt ongelimiteerd toegang tot TV in het buitenland? Ik snap dat het met rechten te maken heeft maar zo moeilijk kan het niet zijn.

  Ik wil er ook wel extra voor betalen als het in de camper gewoon werkt overal ter wereld.

  Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS