Tussenstop-aanrader: kamperen bij Europa-Park

Onderweg

Kamperen naast de achtbanen? Dat kan bij Europa-Park. Naast de hoofdingang van Duitslands grootste attractiepark bevindt zich het Camp Resort. Hier kun je overnachten in de eigen caravan, camper of tent. Ook ideaal voor een pitstop als je op doorreis bent.

Avontuurlijk overnachten

Naast vijf (in 2019: zes) themahotels beschikt Europa-Park over een Camp Resort. Op het ene gedeelte kan je, geheel in het thema van het Wilde Westen, overnachten in ingerichte tipi-tenten, huifkarren en stoere blokhutten. Deze moet je – in tegenstelling tot de kampeerplekken – wel vooraf reserveren. Aan de andere kant van de centrale faciliteiten en restaurants ligt de camping. Vakantiegangers die met de eigen camper, caravan of tent op doorreis zijn, vinden hier alle benodigde voorzieningen. Er zijn tweehonderd staanplaatsen voorzien van grasstenen. Aan de achterzijde is ruimte voor tentkampeerders.

Reserveren niet nodig

Een kampeerplaats hoef je niet te reserveren, want bij drukte kan de camping uitgebreid worden. Is ook dat extra terrein vol dan krijg je een overnachtingsplek op de parkeerplaats aangeboden. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid elk moment van de dag het terrein oprijden. Bij de slagboom ontvangt je een ticket en deze dient, net als bij een parkeerterrein, bij vertrek te worden afgerekend bij een betaalautomaat.
Europa-Park

Uitgebreide faciliteiten

Moderne sanitaire voorzieningen in een apart gebouw, ook geschikt voor minder valide kampeerders en kleine kinderen
Gratis warm water om te douchen en af te wassen
Op 5 minuten loopafstand van de hoofdingang.
Kiosk met broodservice en mogelijkheid tot deelname aan ontbijtbuffet
Gratis stroom- en watertappunten beschikbaar
Meertje om te zwemmen, beachvolleybal, tennisbanen, kinderspeelplaats als mede jogging- en Nordic Walking routes in de omgeving
Station voor vers water en afvoer
Honden zijn op de camping toegestaan
Nieuw: high-speed internet (W-LAN)

Wilde westen

Op de camping waan je je echt in het Wilde Westen. In de Saloon kun je ’s ochtends al terecht voor een ontbijt. Hier zijn ook broodjes te verkrijgen voor een ontbijtje bij de eigen accommodatie. ’s Avonds kun je hier eten zoals de cowboys dat deden. Bereid je liever je diner zelf? Er zijn op het Camp Resort ook verschillende barbecue- en grillplaatsen. Op gezette tijden laten cowboys en indianen hun lasso- en paardrijkunsten zien. Wil je zelf actief bezig zijn? Er wacht een (mechanische) stier op je, een zwemmeertje, een speelweide en een overdekte speeltuin. De sanitaire voorzieningen zijn ook geheel in thema: zijn dit nu de toiletten of is dit het kantoor van de sheriff van het Wild West-stadje?
Lees via deze link alles over kamperen bij Europa-Park.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant