Truma Duocontrol CS

Truma Duocontrol CS: ontspannen gasvoorziening

Accessoires

De Truma Duocontrol CS helpt je comfortabel door de koudere jaargetijden. De duocontrol zorgt voor automatische omschakeling van de lege naar de volle gasfles zonder dat je daarbij zelf iets hoeft te doen.

Duocontrol CS met CrashSensor

De ‘CS’ in Truma Duocontrol CS staat voor CrashSensor, dit zorgt voor nog meer gebruiksgemak. Door de crashsensor mag je met geopende gasfles de caravan of camper verplaatsen. Je kunt dus rijden met de kachel aan. Dat is wel zo prettig als het buiten kouder is. Bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent naar die leuke camping voor een weekje in de herfst. Ook in de camper – waar je onderweg in de onverwarmde ruimte verblijft als je geen kachel kunt gebruiken – is het vanzelfsprekend comfortabeler.

Duocontrol CS is dubbel beveiligd

Op de gasslangen zit een slangbreukbeveiliging die ervoor zorgt dat de gastoevoer wordt afgesloten, mocht de gasslang bij een aanrijding afscheuren. De crashsensor heeft er voor die tijd al voor gezorgd dat de gastoevoer naar de caravan of camper is gestopt. De automatische crashsensor werkt met een kogel die door de schok van de aanrijding van zijn plaats schiet en daarmee de gastoevoer verbreekt. Een dubbele beveiliging dus. Dit is zelfs zo veilig dat het officieel is toegestaan om met geopende gastank te rijden, als deze is voorzien van de Truma-crashsensor en slangbreukbeveiliging.

Truma Duocontrol CS

Omschakelen gasfles gaat automatisch

De Truma Duocontrol CS zorgt ervoor dat de aangesloten gasflessen achter elkaar worden verbruikt. Dat wil zeggen dat je de knop op de duocontrol schakelt in de richting van de gasfles die je op dat moment gebruikt. Het venster op de knop is dan groen. Zodra de aangewezen gasfles leeg is, schakelt de duocontrol automatisch over naar de gasfles die ‘standby’ staat. Het venster op de knop wordt dan rood omdat de aangewezen gastank dan leeg is. Je ziet dus in één oogopslag dat je de tweede gastank in gebruik hebt. Dat is het moment om de gasfles te wisselen en de knop om te draaien naar de gasfles die je gebruikt. Tijdens het wisselen hoef je de fles die op dat moment gas levert niet eens af te sluiten.

Ga voor meer informatie over de Truma Duocontrol CS naar de website van Truma.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!