ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Trouw aan een caravan van Kabe
Trouw aan een caravan van Kabe
Advertorial

Trouw aan een caravan van Kabe

  1. 1 mei 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Mia en Piet-Hein Bensmann uit Hov in het Noorse Oppland gebruiken hun caravan op een manier die de meeste mensen associëren met het leven van camperaars. Hun Kabe staat altijd klaar voor vertrek. Het liefst trekken ze richting het noorden en kamperen ze in de vrije natuur.

Goede inruilprijs

Mia en Piet-Hein hebben net hun vierde nieuwe Kabe besteld. “Andere merken hebben we niet eens overwogen. Eigenlijk waren we heel tevreden met onze Smaragd XL, waar we 50.000 kilometer mee gereden hebben in drie jaar tijd. Maar toen zagen we de eerste foto’s van de nieuwe carrosserie van Kabe, en toen was de verleiding wel heel groot’, legt Piet-Hein uit.

Meteen na hun vakantie gingen Mia en Piet-Hein naar hun dealer voor meer informatie over de modellen van 2018. Ze vielen voor de Royal 560 XL, een volledig uitgeruste caravan met tweepersoonsbed, een royale keuken met fornuis en oven, en een ruime zitgroep in U-vorm. “We waren positief verrast over de inruilprijs die we voor onze Smaragd kregen. Toen we weer naar huis reden, hadden we de knoop eigenlijk al doorgehakt. Maar we hadden ook zin om alle nieuwe Kabe-caravans op de caravanbeurs in Lillestrøm in september te zien”, vertelt Mia.

Eigen keuzes

In de tussentijd zaten ze vaak met z’n tweetjes achter de computer en waren ze op de site van Kabe bezig met de configurator. Daarmee kon het echtpaar Bensmann in alle rust hun eigen Kabe samenstellen, gegevens vergelijken en uitrusting en extra’s kiezen. “De uitrusting van een Kabe Royal is van een heel hoog niveau. Het meeste zit er standaard al in. Toch vinden we het erg prettig dat we ook onze eigen keuzes kunnen maken, zodat onze caravan helemaal voldoet aan onze wensen en behoeften”, zegt Piet-Hein.

Kabe Messe

Mia en Piet-Hein brachten een hele dag op de beurs door. Het besluit voor een caravan met een standaardbreedte van 230 cm en een maximaal toelaatbaar gewicht van 2000 kg was snel genomen. Het uitzoeken van bekleding en gordijnen bleek een stuk lastiger. “We hebben er bijna twee uur over gedaan om te beslissen welke kleur we zouden nemen”, verklapt Mia lachend. “Gelukkig werden we goed geholpen door een vriendelijke Kabe-medewerker op de beurs!”.

Richting poolcirkel

Naast een paar opties die al in de fabriek gemonteerd worden, zoals premiumbanden en een keramisch toilet, wordt de nieuwe caravan van het echtpaar Bensmann uitgerust met extra’s die Piet-Hein er zelf in gaat zetten om wildkamperen eenvoudiger te maken. “Voor we aan onze eerste trip beginnen, wil ik er een 200 Ah lithiumaccu inzetten, een 1500 watt omvormer, zonnepanelen en een Al-Ko-mover. Ik ben geïnteresseerd in techniek en vind het leuk om zelf wat te klussen”, zegt hij.

Kabe Lofoten

Binnenkort gaat de reis richting het noorden, naar het licht bij de poolcirkel. Mia houdt van koken en kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe, exclusieve Royal-keuken. Piet-Hein heeft zin om aan de slag te gaan met de Kabe Smart D, het bedieningspaneel voor alle functies van de caravan.

Zin om de familie Bensmann te volgen op hun reizen met hun nieuwe caravan? Bekijk het (Noorse) blog van Piet-Hein: www.feelfreecamp.no

Op de website van Kabe stelde het echtpaar Bensmann hun eigen Kabe samen en vergeleken ze informatie, uitrusting en opties.

Kabe

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Advertorial, Caravans NIEUWS