Trigano

Trigano nieuws 2021

Nieuws

De Trigano groep heeft merken als Adria en Eura Mobil. Maar ook de zuidelijke campermerken Benimar, Mobilvetta, Challenger en Roller Team.

Trigano: Benimar en Challenger

Benimar is Spaans. De campers van dit Trigano-merk rollen bij Valencia uit de fabriek. Het merk heeft een nieuwe fabriek gebouwd naast die van de Fiat Ducato in Val di Sangro. De daar gebouwde campers zijn bijna allemaal voor de Duitse markt. Benimar bouwt halfintegralen, integralen en alkoofmodellen onder de naam Tesoro. Sterk verkooppunt is de gunstige prijs. Af-fabriek beginnen de prijzen al bij 40.000 euro. Opvallend is de eind vorig jaar geïntroduceerde integraal Amphitryon.

Benimar
Benimar Amphitryon.

Het Franse Challenger / Chausson kennen we van de afwijkende indelingen. Elk jaar is er wel een verrassing. De ene keer aan elke kant een deur in het woongedeelte. De andere keer een elektrisch stapelbed annex zithoek voor de kinderen achterin. We schreven hier recent nog over de nieuwe 328 en 337 GA halfintegralen. Veel plek en veel slaapplaatsen. Dat is een sterke combinatie. De instapserie van Challenger is er af-fabriek vanaf 51.490 euro. Een stapje hoger staan de Graphite-modellen met de Ducato als basis. Ook de Ford Transit kan als basis worden gekozen bij deze loot van Trigano.

Mobilvetta en Roller Team

Mobilvetta is Italiaans en heeft oog voor design. De serie Krosser is vanaf dit seizoen voor het eerst ook zonder hefbed verkrijgbaar. Nieuw is de Mobilvetta Kea, die als integraal en halfintegraal te koop is. De modellen zijn 6,99 en 7,47 meter lang. Er is keus uit een dwarsgeplaatst twee persoonsbed, enkele bedden of een queensbed. De Kea I integraal is momenteel het best verkopende Mobilvetta-model. Af-fabriek beginnen de prijzen rond de 67.000 euro.

Kea
Mobilvetta Kea integraal.

Roller Team is het instapmerk van de Trigano groep. Af-fabriek beginnen de prijzen onder de 45.000 euro. Roller Team was tot nu vooral een merk van grote jongens. De aandacht gaat nu echter ook uit naar compacte modellen. Zo zien we de compacte Kronos als alkoof en halfintegraal. De modellen blijven nipt onder de zes meter lengte. De prijzen beginnen rond de 42.000 euro exclusief bpm.

Trigano
Roller Team Kronos 291.

In Duitsland worden bovenstaande vier merken verkocht via het dealernetwerk van Eura Mobil. Vorig jaar verkocht Trigano daar 5620 nieuwe campers. De verwachting is dat dit er dit jaar meer zullen worden. De genoemde 8200 stuks zijn – gezien de verkoopstijging van campers in Duitsland – een voorzichtige schatting.

Naar de site van Trigano.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant