Tourne Mobil exterieur

Tourne Mobil nieuw Sloveens buscampermerk

Campers

Ze bouwen hem in Slovenië onder het motto Stay cool, stay warm. Je kunt met de Tourne Mobil namelijk prima de kou opzoeken. Geen optionele pakketten, maar gewoon een volle bus voor een duidelijke prijs. Van buiten een doodnormale buscamper die toch anders blijkt te zijn dan de rest.

Winterhard met vloerverwarming

Dat hij er van buiten uit ziet als de zoveelste buscamper geeft de Sloveense bouwer grif toe. Daarmee heeft hij namelijk ook alle voordelen die daarbij horen. Wendbaar, compact en het hele jaar door inzetbaar. Het eerste wat opvalt is dat het eens geen Fiat Ducato is, maar dat zijn broer de Peugeot Boxer als basisvoertuig dient. Wat je niet ziet, is de extra isolatie van 32 millimeter amraflex in dak en wanden en de 30 millimeter styropor in de vloer. Daarmee hou je niet alleen de kou, maar ook de hitte buiten. De standaard Webasto Airtop 4 kW dieselverwarming is achterin weggewerkt onder de vloer. Deze blaast warme lucht via vijf openingen naar binnen. Ook de elektrische vloerverwarming is standaard. De watertank is geïsoleerd en verwarmd. Een buscamper die met vlag en wimpel slaagt voor de DIN 1646 test winterhard.
Tourne Mobil Buscamper

A Van for all seasons

Warm water krijg je via de boiler. Tempomat en mistlampen zitten er standaard op. Airco, Kenwood-radio met navigatie, trekhaak, plissé-verduistering voor de ramen, drie dakluiken, hordeur, achteruitrijcamera, luifel en meer. Tot aan bijpassend bedtextiel aan toe. Het zit er allemaal op, in en aan. Hij heeft gelukkig een maximaal gewicht van 3500 kilo, dus er blijft nog wat over van het laadvermogen (643 kilo om precies te zijn).  Daar komt bij dat de afwerking simpelweg hoogwaardig mag worden genoemd.
Tourne rear

Populair in het noorden

De dinette laat zich ombouwen tot een bed van 180 bij 112 centimeter. Het tweepersoonsbed dwars achterin is 189 bij 140 centimeter groot. Twee pitten op het keukenblok. Een ruime natte cel met vaste wastafel, douche en toilet. Bij de ontwikkeling van al dit moois zijn – het zal al geen verrassing zijn – vanaf het begin Noren betrokken geweest. Doel was het neerzetten van een bus die je onder Noorse omstandigheden het jaar rond kunt gebruiken. Dat is te zien aan het resultaat. De tot nu toe 400 verkochte exemplaren rijden rond in de Scandinavische landen, Zwitserland en Oostenrijk.
Tourne binnen
De Tourne Mobil is op 1 centimeter na net geen 6 meter lang. Onder de kap standaard 130 pk met prijzen af-fabriek vanaf 57.000 euro zonder bpm. Reken in ons land op een vanaf-bedrag van boven de 70.000 euro. Daarmee is deze nieuweling inderdaad niet de goedkoopste. Daar staat wel het een en ander tegenover. Het merk werkt momenteel aan een dealernetwerk in Duitsland. Vooralsnog is de bus rechtstreeks te koop bij de fabrikant. Maar het is ook de bedoeling dat er in Nederland een dealer komt. Meer info via onderstaande site.
www.tourne-mobil.com
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant