ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Tol in Duitsland vanaf oktober 2020
Tol in Duitsland vanaf oktober 2020
Nieuws

Tol in Duitsland vanaf oktober 2020

 1. 9 januari 2019, 17:00
 2. 2 Reacties

Wie na oktober 2020 over de Duitse snelwegen wil rijden, moet in de buidel tasten. Vanaf dan moeten buitenlandse automobilisten namelijk tol gaan betalen. Dat maakte verkeersminister Andreas Scheuer onlangs bekend.

Tol op Duitse snelwegen

Scheuer onthulde op Twitter dat er voor de jaarwisseling nog even stevig was doorgewerkt aan de invoering. Op 30 december werd een overeenkomst getekend waarmee de invoering per oktober 2020 werd bekrachtigd. De minister noemt de regeling rechtvaardig. Iedereen die gebruik maakt van de infrastructuur in het land moet hiervoor betalen, zonder dat het de Duitsers zelf meer geld gaat kosten. Momenteel loopt er nog een zaak van Oostenrijk tegen de tol bij het Europese Gerechtshof. Uitspraak volgt ergens halverwege 2019 is de verwachting.

De invoering van de tol is het prestigeproject van de Beierse CSU, die dit had opgenomen in haar verkiezingsprogramma van 2013. Duitse automobilisten moeten de tol ook gaan betalen, maar krijgen het geld terug door een verlaging van de Duitse motorrijtuigenbelasting. Inmiddels is de vergunning om de tol te gaan heffen verleend aan een Duits-Oostenrijks consortium. Dit bestaat uit een Duits concert-tickets verkoopbureau en een Oostenrijkse aanbieder van tol-systemen (CTS Eventim en Kapsch TrafficCom).

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

  Ronny - donderdag 10 januari 2019 

  Wanneer gaan die dommeriken in Brussel wakker worden? Maar hier is dat luilekkerland hé,alles gratis,en de wegen herstellen met macadam uit den ALDI

  Beantwoorden

  Jörg - maandag 18 februari 2019 

  De Duitse automobilisten krijgen GEEN geld terug. De kosten van wegenbouw zullen in de toekomst gebaseerd zijn op het principe dat de vervuiler betaalt.

  Voor mijn camper moet ik in de toekomst 368 euro aan tol betalen. De motorrijtuigenbelasting zou – volgens de huidige wettelijke grondslag – 191 euro bedragen. Ik ben nog steeds op zoek waar ik mijn geld terugkrijg. 🙂
  Als mijn wiskundige vaardigheden correct zijn, krijg ik geen geld terug – zelfs zonder een motorrijtuigenbelasting

  Overigens: Duitse automobilisten moeten(!) een jaarvignet kopen, buitenlandse automobilisten niet. Je kunt goedkopere alternatieven kopen.

  Maar ik vrees dat de berekening van de regering (zoals gewoonlijk het geval is) verkeerd is en dat het systeem de eerste jaren hoge verliezen zal lijden.

  (Ik hoop dat de vertaling van Google begrijpelijk is)

  Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS