ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Toch geen ecotax Corsica voor campers
Toch geen ecotax Corsica voor campers
Nieuws

Toch geen ecotax Corsica voor campers

  1. 2 januari 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Eind juli vorig jaar schreven we over een voorgenomen invoering van ecotax speciaal voor campers op het Franse eiland Corsica. Inmiddels is het voorstel op verzoek van de regering van tafel.

Ecotax onderuit ondanks alle voordelen

Natuurlijk is de camperbezitter niet blij als hij ergens extra voor moet betalen. Het toenemende aantal campers op het eiland zorgt echter voor wrijvingen. “Ze bezetten de mooiste plekken, ook in beschermde gebieden. Ze zijn niet altijd even netjes op de omgeving. De campings verdienen niks aan ze. En ook betalen ze geen toeristenbelasting. Dat steekt”, schreven we in het eerdere artikel. De geplande ecotax op het eiland klonk alleszins redelijk. Men kon hiermee het gedrag van de camperaars op het eiland sturen,  het milieu zou daardoor minder worden belast en de invoering zou geen geld kosten. Nadeel voor de camperaar: je moest aantoonbaar op een camping overnachten om het geld, 350 euro, weer terug te krijgen. De Assemblee van het eiland ging akkoord, de financiële commissie ging akkoord, de invoering leek rond.

De Franse minister Darmanin liet echter weten tegen invoering te zijn. Hij vond het niet verdedigbaar dat deze wel op Corsica zou gaan gelden en nergens anders in het land. Bij de daaropvolgende stemronde ging invoering onderuit met 15 tegen 6 stemmen. Een puur politiek besluit. Vooralsnog is invoering van de ecotax voor campers hiermee van de baan.

Bron.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Nieuws NIEUWS