bankpas

Thitronik: je bankpas als autosleutel

Nieuws

Het Duitse Thitronik maakt o.a. alarmsystemen. Vanaf de herfst komt er een module uit waarmee je je bankpas als autosleutel kunt gaan gebruiken. Nooit meer je sleutel kwijt.

Thitronik inbraakbeveiliging

Thitronik

Thitronik heeft o.a. op het gebied van alarmsystemen en gps-systemen een goede naam. Bekend is hun safe.lock systeem. Niet voor niets geven verzekeringsmaatschappijen korting op de montage ervan. Je kunt daarbij kiezen of je bijvoorbeeld alleen de cabinedeuren wilt aansluiten. Of alle deuren, ramen en luiken. Zelfs de fietsen in de garage of achterop kun je zo extra beveiligen. Het complete systeem is een aanvullend systeem en kost tegen de 700 euro.

Nu ook contactloos

Nog even en het nieuwste snufje op dit gebied ligt in de winkel. Contactloos je camper op slot zetten (en openen) met je bankpas. Net zoals je er contactloos mee kunt betalen. Je hebt geen sleutel meer nodig. Die kun je dus ook niet kwijtraken. In plaats van je bankpas kun je ook kiezen voor een ander geplastificeerd kaartje in bankpasformaat. Die stop je dan bij je andere pasjes. Het nieuwe systeem heet NFC-module.

Om het systeem te laten werken, breng je een zelfklevend elektrisch apparaatje aan. Dit is slechts een paar centimeter groot. Dat plak je aan de binnenkant van de deur of achter de voorruit. Vervolgens hou je het pasje ervoor en ‘klik’. De zaak zit op slot. Deze module werkt op al ingebouwde systemen van dit merk vanaf 2013. Autofabrikanten hebben al belangstelling getoond. Wellicht is dit over tien jaar heel gewoon?

Naar de site van Thitronik.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant