Indus

Thetford introduceert iNDUS

Accessoires

iNDUS is een nieuw en revolutionair toiletsysteem voor de camper. Het systeem is zuinig met water door een vermaler. Nooit meer slepen met een cassette.

iNDUS is een game changer

Het toilet hoeft niet meer tegen een wand te worden geplaatst. Daarmee krijgt de camperbouwer meer vrijheid. Indus verbruikt ook heel wat minder aan water. Want voor het doorspoelen gebruik je het water uit de grijswatertank. Alleen wanneer dat nog niet voorhanden is, gebruikt het systeem vers water. Doordat het systeem de ontlasting vermaalt, duurt het langer voordat de tank vol is. De messen die dit doen, werken overigens alleen bij een dichte deksel. Schoonmaken met open deksel is helemaal veilig.

Nooit meer slepen met een cassette

Minder waterverbruik en minder snel een volle afvaltank. Daarmee kan de camperaar langer off-grid staan. Thetford zegt dat tot aan zeven dagen geen probleem meer is. Ook is er geen gesleep meer met een cassette. De van een lange slang voorziene uitstroomopening zet je op het rooster van de loosplaats. Dit kun je doen op elke plek waar de afvoer is aangesloten op het riool. Vervolgens zorgt het systeem dat de lege tanks worden voorzien van de benodigde toiletvloeistof en zijn ze weer klaar voor gebruik.

iNDUS zorgt zo – aldus Therford – voor meer comfort, meer hygiëne en meer gemak. Het systeem is geen toekomstbeeld. In de gisteren getoonde online productpresentatie was het systeem ingebouwd te zien. De nieuwe Bürstner Elegance integraal is als eerste camper voorzien van dit nieuwe toiletsysteem. Meer merken zullen volgen, waarbij Adria met naam werd genoemd. iNDUS verzorgt de verswatertank, de grijswatertank én de zwartwatertank. We stellen dit nieuwe systeem later uitgebreider aan je voor.

Naar de site van Thetford.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant