Cybertruck

Tesla Cybertruck als camper?

Nieuws

De nieuwe elektrische Cybertruck van Tesla is vooral gróót. Groot genoeg om ermee te kunnen kamperen. Daktent erop, buitenkeuken eraan, caravan erachter? Het kan.

Cybertruck met daktent?

Oké, bij de presentatie bleek dat de ramen niet zo onverwoestbaar zijn als Tesla beweerde. En over de buitenkant van de auto – waaraan twee jaar is gewerkt – zijn de meningen verdeeld. De Cybertruck lijkt zo te zijn ontsnapt uit een Mad Max-film. Robuust is een goede omschrijving. Hij heeft dezelfde buitenafmetingen als de in de VS populaire Ford F-150 pick-up: 5,86 meter lang, 2,03 meter breed en 1,90 meter hoog.

Cybertruck interieur
Zes zitplaatsen.

Kamperen met de Cybertruck

Zet een daktent op de Cybertruck, hang er een uittrekbare buitenkeuken aan (foto boven het artikel) en klaar is je elektrische camper met zes zitplaatsen. De laadruimte achter die zitplaatsen is 1,98 meter lang. Daarmee is er plek genoeg voor een tweepersoonsbed. Koken doe je – zo vermoeden we – op inductie. Het laadvermogen van de Cybertruck is 1588 kilo. Er kan dus heel wat mee.

Cybertruck zonnepaneel
Accu bijladen met het zonnepaneel-dak.

Actieradius en trekgewicht

De Cybertruck komt beschikbaar met één, twee of drie motoren. De eerste heeft achterwielaandrijving. De andere twee hebben vierwielaandrijving. De laatste zou in 2,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren. Voor de liefhebbers. De actieradius is respectievelijk 402, 483, of – voor een camper interessanter – 805 kilometer. Het trekgewicht gaat van 3,4 tot aan 6,3 ton. Elke caravan kan daardoor mee.

Cybertruck trekgewicht
Elke caravan kan mee.

Ben je wel geïnteresseerd in een camper waar je gerust – zonder deuken te maken – met een hamer op kunt slaan? Kijk dan even mee naar de prijzen. De vanafprijs zou rond de 36.000 euro uitkomen. De versie met twee motoren komt uit rond de 45.000 euro. De duurste moet 63.000 euro gaan kosten. We hebben geen idee of er in ons land bpm bijkomt, of subsidie afgaat. Je kunt voor 7000 euro ook nog een Self Driving-pakket bestellen. Dan kan de Cybertruck autonoom de weg op. De truck van Tesla is naar planning beschikbaar vanaf eind 2021.

Naar de site van Tesla.

Edit: Tesla laat vandaag (24-11) weten dat er al 150.000 van zijn besteld. De Cybertruck is overigens gebaseerd op de Lotus S1 Esprit uit de James Bond-film ‘The Spy Who Loved Me’.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant