Quechua fresh & black daktent

Opblaasbare en betaalbare daktent van Decathlon

Love2camp

Een daktent onder de 600 euro? Het klinkt onwaarschijnlijk, maar het kan echt. Decathlon verkoopt de Quechua fresh & black daktent voor 550 euro. Binnen tien minuten is hij klaar voor de nacht. Maar let op: deze daktent is alleen voor bussen geschikt.

De grijsgroene tent is gemaakt van de bekende Fresh&Black-stof van Quechua. Hierdoor blijft het binnen in de tent lekker koel en donker, ook bij warme temperaturen. In de tent ligt een opblaasbaar matras van 130 x 205 x 10,5 centimeter. Ook is de tent voorzien van een tarp (193 x 190 centimeter) die als luifel voor aan de bus dient. De tarp is vast te zetten met twee scheerlijnen en bijbehorende haringen.

Uitrollen en opblazen

Decathlon raadt aan om de tent met twee personen op te zetten, al is het ook mogelijk om dit alleen te doen. Om de tent overnachtingsklaar te maken, is het eerst zaak om de bijgeleverde ladder te plaatsen en vast te zetten. Daarna is het tijd om de tent uit te rollen en de vier ankerpunten met de karabijnhaken te bevestigen. Even opblazen en de tent is klaar voor gebruik.

Daktent Decathlon
De inhoud van de tentzak.

De tentzak heeft een afmeting van 130 x 37 x 32 centimeter. Het pakket weegt 23,6 kilo plus de ladder van 7,2 kilo. De Quechua fresh & black daktent is geschikt voor allerlei verschillende bussen zonder dakdragers. Van de Volkswagen California tot de Opel Vivaro en van de Ford Transit tot de Toyota Proace. Meer informatie over deze daktent van Decathlon vind je hier. Op deze site is ook te zien welke bussen geschikt zijn.

Daktentkamperen is hot

Daktentkamperen is populairder dan ooit. Het Daktentfestival Nederland is dan ook niet voor niets succesvol. Volgend weekend zou op Camping De Vledders in het Drentse Schipborg de derde editie van het festival plaatsvinden. Vanwege de voortdurende coronamaatregelen – die meerdaagse festivals met overnachting niet toestaan – is het festival ook dit jaar afgelast. “We hadden ons er op verheugd, maar moeten nu helaas een jaar geduld hebben. We hopen in 2022 weer samen tijdens het festival te kunnen kamperen. Tot dan!”, schrijft de organisatie op Facebook.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant