Teleco LTI

Teleco presenteert LiFePO4 TLI accu

Accessoires

Teleco heeft twee nieuwe series lithiumaccu’s in het aanbod opgenomen. De TLI Extra en Extra Pro leveren uitzonderlijke resultaten.

Veel voordelen TLI series

We hebben steeds meer stroomverbruikers in onze camper én we willen hetzelfde comfort als thuis. De vraag naar meer energie stijgt. Een huishoudaccu moet meer kunnen dan vroeger. Na een lange experimenteer- en testperiode brengt het Italiaanse Teleco een serie lithiumaccu’s (LiFePO4) voor recreatievoertuigen op de markt. De TLI Extra en TLI Extra Pro. Grootste voordeel is dat de spanning van deze accu’s veel langer constant blijft. Maar dat is nog niet alles.

Image

TLI: geen beschadigingen

Je kunt deze accu’s tot 95% ontladen zonder ze te beschadigen. Op het moment van 95% ontlading grijpt het accubeheersysteem in en koppelt de accu los. In minder dan een uur kan de accu vervolgens weer een volle lading hebben. Ook als dat laden via de dynamo van de camper gaat. Deze accu’s kunnen dus snel laden en ontladen zonder dat de cellen worden beschadigd. Ideaal voor gebruik met inverters en apparaten die veel stroom vragen. Daarbij kan deze accu tot 5000 keer een laadcyclus aan. Dat is 10 keer meer dan de gewone loodaccu.

Zeer laag ontlaadpercentage

Nog een voordeel is dat deze accu’s amper ontladen. Ook na maanden van onbeheerd staan zijn ze direct gebruiksklaar. Daarnaast zijn ze volledig onderhoudsvrij. De compacte accu’s wegen tot 70% minder dan traditionele accu’s. De accu’s van de LTI-series zijn niet giftig en produceren geen giftige dampen. Ze kunnen niet ontploffen of ontbranden. Het ontbreken van lood en giftige stoffen maakt deze accu’s minder belastend voor het milieu.

TLI modellen

Er zijn drie modellen van de TLE Extra serie. De 100 Ah, 160 aH en 200 aH. De Pro is er ook in drie uitvoeringen en heeft bij dezelfde afmeting een hogere capaciteit. Ga voor meer informatie over de TLI-accu’s van Teleco naar onderstaande website.

Naar de site van Teleco.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant