Swift Toscane camper

Campers

Het laatste nieuws van Swift betrof de presentatie van het nieuwe caravanmodel Mondial in april van dit jaar. Nu hebben ze echter een nog grotere verrassing. Ze wagen namelijk voor het eerst met een camper de oversteek naar het vasteland.
Swift Toscane 2016

De Toscane is de eerste continentale camper voor Swift

We hebben geluk. Want als het alleen voor de Nederlandse markt zou zijn, dan was de Toscane er niet gekomen. De Nederlandse markt is simpelweg te klein om het spiegelen van een campermodel (naast het stuur moet ook de rest van kant wisselen) lonend te maken. Onze Oosterburen maken het voor Swift echter wel interessant. Een potentiële Duitse afzetmarkt voor 25.000 eenheden lonkt. De eerste continentale camper van Swift  is daarmee een feit. En ja, als hij er dan toch is komt hij natuurlijk ook naar ons land.  De Swift Toscane komt komend jaar in drie indelingen beschikbaar, compleet uitgerust en met de Fiat Ducato met 2,3 liter motor en 130 pk als basis. De Toscane heeft een AL-KO chassis.

Drie indelingen

Er komen drie indelingen beschikbaar: de Toscane 640 HB met en lengte van 6.40 meter en een breedte van 2.26 meter. Deze heeft een hefbed boven de zitgroep en achterin een opklapbaar tweepersoonsbed. Hij heeft een handige grote achterdeur. De 774 QB met een lengte van 7.75 meter en een breedte van 2.38 meter. Deze krijgt een Queensbed achterin. En dan is er nog de 774 EB met dezelfde afmetingen twee éénpersoonsbedden achter en een badkamer over de hele breedte van de camper daar weer achter.

Ruime uitrusting

De Toscane heeft een panoramisch dakraam in de polyester opbouw boven de cabine. Dit kan open. De kleur van de cabine is zwart. De ramen zijn van Seitz (C8) en zijn verzonken. Dat staat hem erg sjiek. De buitenbeplating is glad en is van glanzend aluminium. Zowel het dak als de achterwand zijn van polyester. De 640 HB heeft een grote achterdeur, een elektrische opstap en centrale vergrendeling. De achterlichten zijn in led uitgevoerd. Alle modellen hebben een hordeur en een Truma Combi 4 of 6 met een digitale bediening. Je kunt ook onderweg je verwarming gebruiken of warm water gebruiken. De 90 liter verswatertank is geïsoleerd en heeft, evenals de 68 liter afvalwatertank, een niveau-indicator. De koelkast is van Dometic en meet een inhoud van 112 liter. Tevens voorzien van een uitneembaar vriesgedeelte. In de keuken ook een topklasse ovencombinatie inclusief grill en magnetron. De keuken heeft een drie-pits gasstel en een wasbak in graniet-look met uitneembaar afdruiprek.
Dan zijn we er nog niet. De Toscane heeft ondanks zijn naam een winterpakket. Daarmee krijg je ook een verwarmde vers- en afvalwatertank, een geïsoleerd afvalwatersysteem en bescherming voor de koelkast-opening. Op het dak zien we voorbereidingen voor zowel zonne-panelen als schotel. Prijzen waren bij ons nog niet bekend.
www.swiftgroup.co.uk
2016 Toscane Swift

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant