ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Sunvan op Mercedes Vito en V-klasse
Sunvan op Mercedes Vito en V-klasse
Campers

Sunvan op Mercedes Vito en V-klasse

  1. 29 september 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Daar word je vrolijk van: een buscamper met de naam Sunvan. Basis is de V-serie van Mercedes. Uiterst compact en toch tot vier slaapplaatsen. De Sunvan van fabrikant Köhler is er als V36 en V37.

Bank of stoelen achter

De twee nieuwe modellen vallen op door een oplossing voor het slapen beneden. Normaal doe je dat op de omgeklapte banken. Dat vonden ze bij Köhler toch te min en dus kwam er een lattenbodem bij. Dat scheelt aanzienlijk wat het comfort betreft. We hebben dit ook nog niet gezien bij andere aanbieders. Die hebben wel lattenbodems, maar dan alleen in het slaaphefdak. Het verschil tussen de 36 en 37: de eerste heeft een tweezitsbank achter. De tweede heeft daar twee losse stoelen. Behalve de V-klasse gebruikt het bedrijf ook de Vito als basis voor de Sunvan.

Sunvan interieur

De bank achterin de V36 laat zich verschuiven en kan er ook uit. Klap de bank om, trek de lattenbodem uit en klaar is je bed. De bedmaat is 190 bij 130 centimeter. In het hefdak ook twee slaapplaatsen, daar heb je een matras van 200 bij 120 centimeter. Wie met kinderen op stap gaat, zal blij zijn met de standaard Isofix-bevestigingspunten. De V-klasse beschikt bovendien over een extra stoel als zitplaats. Het smalle keukenblok staat achter de bestuurdersstoel en bestaat uit twee pitten en een koelbox. Bij de Vito is er zelfs nog plek voor een Porta Potti. Achterin is ook plek voor de 3 kilo zware gasfles. Bergruimte vind je onder het bed en in wat er over is van de kofferruimte.

Sunvan bed

Ook met vast hoog dak

De V van Mercedes heeft achterwielaandrijving en 163 pk onder de kap. Verder zien we o.a. parkeersensoren, een multifunctioneel stuur en tempomat. De Vito doet hier amper voor onder en beschikt over dezelfde motor. Heb je liever een vast hoog dak in plaats van het hefdak? Kijk dan eens naar de vele beschikbare opties. De prijzen beginnen bij zo’n 60.000 euro exclusief bpm.

Sunvan stoelen

www.koehler-wohnmobile.de

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS