NKC 2020

Stem op de Kampeerauto van het Jaar

Nieuws

Elk jaar kiest de NKC (de Nederlandse Kampeerauto Club) de Kampeerauto van het Jaar. Daar heeft het publiek een belangrijk aandeel in. Je kunt nu online je stem uitbrengen voor 2020.

Kies je kampeerauto en win

Iedereen die stemt, maakt kans op een elektrische vouwfiets van Synergiebikes. Toch maar mooi een prijs ter waarde van zo’n 1800 euro. Er zijn drie categorieën. Je kunt je stem uitbrengen in de door jou gekozen categorie of in alle drie. Dan stem je voor een bepaalde buscamper, integraal en halfintegraal. De NKC-jury heeft per categorie drie campers genomineerd. We stellen ze hieronder aan je voor.

En genomineerd zijn:

Bij de buscampers:

  1. De James Cook Classic van Westfalia (foto). Basis is de Mercedes Sprinter. Dit model bestaat al 20 jaar en vond zichzelf in 2020 opnieuw uit. Opvallend is de slide-out aan de achterkant. Zo heb je een compacte buscamper van nog geen zes meter lang en kun je toch in de lengte slapen. Er is een versie met hefdak en met verhoogd dak.
  2. De Frankia Yucon 6.0 staat ook op de Mercedes Sprinter. Het is voor Frankia de eerste buscamper. Al spreekt het merk zelf van een micro-liner. Een kwestie van comfort en luxe, aldus de fabrikant. De inrichting is doordacht en hij is wintervast.
  3. De Living Van van Dreamer heeft een grote rondzit achterin. En dat maakt hem anders. In de Fiat Ducato slaap je dwars en heb je voorin een tweede zithoek. Ook met de Dreamer kun je prima de sneeuw in.
James Cook van Westfalia

Bij de halfintegralen:

  1. De Adria Compact Supreme XL (foto) is zeer compact, nog geen 10 centimeter breder dan een buscamper. Hip is de zithoek met banken tegenover elkaar in lengterichting.
  2. De Bürstner Lyseo M Harmony Line 690 G. Op de nieuwe Sprinter, compleet met alle assist-systemen. Badkamer en garage hebben riante afmetingen. De vloer is van voor naar achteren helemaal vlak.
  3. De Carado T338. Standaard behoorlijk compleet uitgerust. Enkele bedden, waarvan je gemakkelijk een groot tweepersoonsbed maakt. Optioneel nog uit te rusten met een hefbed boven de zithoek.
Adria Compact Supreme XL

Bij de integralen:

  1. De Weinsberg CaraCore 700 MEG (foto). De eerste integraalcamper van dit merk. Het aangenaam lage prijskaartje schudde het segment meteen op. Basis is de Fiat Ducato. Hij is degelijk en oogt modern. De garage is lekker ruim.
  2. De Iteneo RC 740. Een dwarsgeplaatst queensbed valt op. Het optionele grote tv-scherm met beamer maakt van dat bed meteen een thuisbioscoop.
  3. De Laika Kosmo 909. De instapserie bij Laika. De 909 heeft achterin twee enkele bedden. Die zijn ruim twee meter lang. De stahoogte is 2,13 meter. Langere camperaars zullen er blij mee zijn.
Weinsberg CaraCore 700 MEG

Welke campers de titel Kampeerauto van het Jaar 2020 in de wacht slepen, wordt bekendgemaakt op 23 januari 2020, op de Caravana in Leeuwarden. Stemmen kun je hier. Dat kan tot 1 november.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant