Hull the deep

Stedentrip? Veelzijdig vertier in Hull

Uit tips

Wil je een stedentrip naar Engeland maken? Kies dan eens niet voor Londen. De leuke havenstad Hull is met de veerdienst vanuit Zeebrugge of Rotterdam vlakbij. En er is veel te zien.

Hull: pittoreske havenstad

Het pittoreske Old Town, de prachtige historische gebouwen, de sfeervolle en nostalgische pubs, de leerzame en veelal gratis musea, de trendy Fruit Market en het allermooiste aquarium ter wereld. Het is allemaal te vinden in het Engelse Hull. De enige stad in Engeland waar de telefooncellen niet rood zijn, omdat de stad zijn eigen telefoondienst had. Ze zijn tot op de dag van vandaag crèmekleurig. Er is zelfs een heuse wandeling langs alle exemplaren van de stad. Dat is een van de vele wandelingen die VVV van Hull in de aanbieding heeft.

Hull

The Deep, de brug en fish & chips

Aan de rivier de Humber staat een markant gebouw. Aquarium The Deep huisvest 3500 soorten vis. Je ziet er acht verschillende attracties. Duikers voeren de vissen met de hand (foto boven artikel). Ook heeft Hull een brug als toeristische attractie: The Scale Lane Bridge. Hij heeft de vorm van een flipper in een flipperkast. Voetgangers en fietsers kunnen er op blijven staan als hij open gaat of sluit. Heb je trek? Bestel dan vooral een Patty butty. Proef wat ze hier verstaan onder fish & chips. Veel Engelser wordt het niet. De meeste musea in Hull zijn gratis toegankelijk en kermis hoort bij de grootsten van Europa.

Hull is een bezoek waard. Meer informatie via www.visithull.org

Hull
Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant