ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Stadscamping Middelburg open, cp’s dicht
Stadscamping Middelburg open, cp’s dicht
Nieuws

Stadscamping Middelburg open, cp’s dicht

 1. 16 juli 2017, 19:00
 2. 22 Reacties

In Middelburg kunnen kampeerders weer terecht op de vernieuwde stadscamping. Nog niet helemaal klaar, maar gasten zijn er van harte welkom. Helaas gaan de camperplaatsen in de stad om deze reden dicht.

Stadscamping Middelburg open, camperplaatsen dicht

Campers kunnen in Middelburg niet langer staan op de camperplaatsen in de stad. De plaatsen aan de Ramsburg, het Hof van Tange en bij het station zijn voortaan alleen nog te gebruiken om te parkeren. Overnachten mag er niet meer. Edit: zoals je hieronder kunt lezen in de reactie van de gemeente sluit de camperplaats aan de Oude Veerseweg pas per 1-1-2018. Op de andere plaatsen mocht het al niet.

De ontwikkelaar, AVV Beheer, van Stadscamping Zeeland, zoals de camping officieel heet, laat weten dat dat zo is afgesproken met de gemeente. Dat wil zeggen dat camperaars nu kunnen kiezen tussen een Camperplaats Comfort voor 35 euro per nacht of een Camperplaats Comfort Plus voor € 47,50 per nacht. De laatste heeft als extra privé-sanitair. Beide soorten plaatsen zijn 110 vierkante meter groot en liggen op 10 minuten lopen van het centrum.

Op 10 minuten van het centrum

De nieuwe camping ligt aan de Koninginnelaan, op de plek waar vroeger camping De IJsbaan lag. Ze heeft 60 plaatsen voor campers. Er is een stroomaansluiting en er kan water ingenomen worden. Ook het chemische toilet kan geleegd worden. De Wifi is gratis. Er is een restaurant en je kunt er fietsen huren. Zestien toerplaatsen en twee camperplaatsen zijn voorzien van privé-sanitair. Een klein huisje met een douche, toilet en een wasbak waar je kunt afwassen. Ook staan er enkele chalets voor 2, 4 of 6 personen. Afhankelijk van welk type de meeste klanten trekt zullen er nog huisjes worden bijgeplaatst. Er zijn ook nog eens 60 plaatsen voor caravans en tenten. Daar staat een sanitairgebouw bij. Voor Comfort kampeerplaatsen voor tent of caravan betaal je 40 euro per nacht. Wil je een Comfort Plus plaats, met privé-saniatair, betaal je € 52,50 per nacht. Ook de kampeerplaatsen zijn 110 vierkante meter groot.

middelburg

Omdat de belangstelling groot was besloot de camping eerder open te gaan. Gasten zijn vanaf nu van harte welkom. Alle informatie en online boeken via onderstaande site.

www.stadscampingzeeland.nl

Edit: Reactie gemeente Middelburg

De gemeente Middelburg is de ontstane commotie niet ontgaan. De gemeente kwam vandaag (17-7) met het volgende bericht op haar facebooksite:

Afgelopen zaterdag 15 juli stond een artikel in de PZC over de nieuwe Stadscamping Zeeland in Middelburg. Daar stond bij dat camperaars niet meer mogen overnachten op de bestaande camperparkeerplaatsen in Middelburg.

Dit is niet geheel juist. De gemeente Middelburg past niet in het (hoog)seizoen haar beleid aan. Tot 1 januari 2018 wordt het nog steeds gedoogd dat camperaars overnachten aan de Oude Veerseweg in Middelburg. Omdat er voorheen geen camping in Middelburg was, werd het overnachten gedoogd.

Na 1 januari 2018 sluit de gemeente Middelburg aan bij het Walcherse beleid dat er niet mag worden overnacht in openbaar gebied. Dit besluit is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). De ondernemer van Stadscamping Zeeland is hiervan op de hoogte.

Reactie NKC

Natuurlijk vroegen wij de NKC om een reactie:

“Wij (de NKC) zijn niet betrokken geweest bij het besluit van de gemeente. De nieuwe eigenaar van de stadscamping heeft als voorwaarde gesteld dat de camperplaats dicht zou gaan. De gemeente is daar in meegegaan. Vervolgens heeft de NKC de stadscamping vrijblijvend geadviseerd over de inrichting van de camperplaatsen op de camping. Die adviezen zijn niet een-op-een overgenomen”.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

  Giely - maandag 17 juli 2017 

  Wat verschrikkelijk jammer dat de Camperplaatsen nu verdwijnen. Dan kiezen we voortaan voor een ander leuk stadje, er zijn er immers genoeg. Maar geen Middelburg meer voor deze camperaar.

  Beantwoorden

  Moons Edwin - maandag 17 juli 2017 

  Helaas veel te duur voor mij. Op naar stadjes waar we wel welkom zijn.

  Beantwoorden

  Hans - maandag 17 juli 2017 

  De camperplaatsen moeten verdwijnen zodat de beheerder van de camping meer kan verdienen jammer maar voor 35 euro per nacht kun je ook naar een luxe camping met zwembad ik zal daar niet meer komen en Middelburg in het vervolg mijden.

  Beantwoorden

  A.B - maandag 17 juli 2017 

  Het is bijna geen geld voor één overnachting, camperaars hebben zelf alle faciliteiten in de camper.

  Beantwoorden

  Remijnse - maandag 17 juli 2017 

  Daar gaan we never nooit staan ! Veel en veel te duur we hebben alles bij ons dus we hebben en willen ook al die luxe dingen niet ! Gemiste kans gemeente ,ik denk dat de camperplaatsen voor een groot deel leeg blijven !

  Beantwoorden

  j. vroege - maandag 17 juli 2017 

  Wat een idiote prijzen dat is toeristen weg jagen. kun je beter in kamperland of bij een boeren mini camping gaan staan. Dit zijn prijzen om voor ons uit Zeeland weg te blijven

  Beantwoorden

  peter KOOISTRA - maandag 17 juli 2017 

  belachelijke prijzen voor n nachtje parkeren

  Beantwoorden

  Esmé - maandag 17 juli 2017 

  Wat een prijzen! Daar sta je voor in het zonnige zuiden aan de zee of een meer!
  Geen Middelburg voor ons!

  Beantwoorden

  C v Barneveld - maandag 17 juli 2017 

  Wat zijn dit voor achterlijke prijssen
  Deze camperplek allemaal mijden !!

  Beantwoorden

  will meerman - maandag 17 juli 2017 

  Voor mij geen stads camperplaats Middelburg, prijs abnormaal duur. Ben opgegroeid met het Zeeuwse Meisje de slogan weet u vast wel. Hoop dat er meer zo over denken en de cp’s Hof van Tange, Arnemuidsepad en bij het station toch blijven.

  Beantwoorden

  Meijer - maandag 17 juli 2017 

  Ideote prijzen voor een nacht we zoeken wel een andere stad jammer we kwamen er graag ook voor de markt

  Beantwoorden

  Steven - maandag 17 juli 2017 

  Daar gaan wij dus zeker niet staan. Belachelijke prijzen.

  Beantwoorden

  Cauwenbergh - maandag 17 juli 2017 

  Ik denk dat deze camping veel leegstand zal kennen. Spijtig maar ik moet naar andere bestemmingen uitwijken. Met een Belgisch pensioentje kan ik dat niet meer betalen! Het gaat jullie goed!

  Beantwoorden

  Ad Maas - maandag 17 juli 2017 

  Wij zoeken met onze camper een overnachtingsplek die betaalbaar is, omdat wij zelfvoorzienend zijn. De luxe van een camping zoeken wij niet.
  Middelburg zullen wij vanaf 01-01-2018 uit onze favorieten verwijderen.

  Beantwoorden

  Johan Mispoulier - maandag 17 juli 2017 

  Pure geldklopperij hier zullen ze mij nooit zien wat een som geld voor iemand die alle voorzieningen zelf bij heeft.

  Beantwoorden

  Monique - dinsdag 18 juli 2017 

  We kwamen graag in Middelburg, overdag aan het Veerse Meer staan en dan tegen etenstijd naar Middelburg. De stad in om een hapje te eten, even slapen op de camperparkeerplaats en de volgende dag weer naar het Veerse Meer of ergens anders heen. Jammer, we laten Middelburg voortaan voor wat het is. Camping hebben we niet nodig, ons geld, dat we maar 1x uit kunnen geven, geven we liever uit aan een goede maaltijd dan aan een stukje gras op een camping waar we toch alleen maar de ogen dicht hebben.
  Jammer voor de andere middenstanders dat de gemeente dit heeft gedaan, er zullen een stuk minder campers gaan komen.

  Beantwoorden

  Jan Schoppen - woensdag 19 juli 2017 

  Kompleet van het padje af, jammer voor de middenstand, geen camperaar die daar nog komt.
  Alles wordt kapot gemaakt in Nederland, snel naar Duitsland, waar je nog met open armen ontvangen wordt.

  Beantwoorden

  Willemijn - donderdag 20 juli 2017 

  Wat onwijs duur. Echt zonde. Dit gaan wij er als bezitter van een camper nooit, maar dan ook nooit voor betalen. Echt veelste duur. Nog duurder dan een gemiddelde camping. Jammer, hierdoor gaat Middelburg een hoop kampeerders met camper mislopen.

  Beantwoorden

  Sonja - donderdag 27 juli 2017 

  Echt overdreven duur. Gaan hier zeker niet staan. Wij hebben geen camper gekocht om op een dure camping te staan, willen alleen veilig overnachten, even winkelen in stad of dorp en dan weer verder.

  Beantwoorden

  Wim Tavernier. - zaterdag 29 juli 2017 

  Voor die bedragen sta je in andere steden of gemeenten, ook in Zeeland, 2 of 3 nachten.
  Is onbegrijpelijk dat juist in Zeeland, waar jullie al economisch de bal serieus missloegen, nu zo een beleid gevoerd wordt.
  Zal na de verliesleidende en met sluiting bedreigde bestaande campings er dus weer eentje in de rij bij worden.
  Heel goed bezig daar!!!!!.

  Beantwoorden

  Mark - zondag 30 juli 2017 

  Ik wist niet dat camper eigenaren zo hypocriet zijn? Ander type kampeerders kunnen alleen op een camping terecht waarvoor betaald moet worden. Vergeet niet dat jullie op kosten vd burger op jullie GRATIS plekken staan.

  Beantwoorden

   Jos Mark - zondag 30 juli 2017 

   Klinkt een beetje raar. Campers kunnen anders kamperen, moeten ze dan hetzelfde kamperen als een caravan of tent? Nee toch?! En ik denk dat campers (de meesten tenminste) best willen betalen. €50 is alleen 5x te duur voor de behoefte van de campergebruikers.

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS