Sprinter 4x4

Sprinter nu ook af fabriek met vierwielaandrijving

Nieuws

De nieuwe Mercedes Sprinter is vanaf nu af-fabriek als 4×4 te bestellen. De vierwielaandrijving is in te schakelen als je stil staat en rijdend met een snelheid tot maximaal 10 kilometer per uur.

35-65 verdeling

Schakel je de vierwielaandrijving in – altijd met een draaiende motor – dan worden de aandrijfkrachten voor 35% op de voorwielen en voor 65% op de achterwielen overgebracht. Je merkt tijdens het rijden amper verschil met de standaard achterwielaandrijving. Voor optimale rij-eigenschappen zorgt het tractiesysteem 4Ets. Dit systeem is helemaal geïntegreerd in het adaptieve stabiliteitsprogramma ESP. Het zorgt voor een perfecte werking van alle systemen tijdens het rijden met vierwielaandrijving. Daarbij vliegen de afkortingen je om je oren: ABS (antiblokkeersysteem, ASR (antislipsysteem), EBV, (elektrische remkrachtverdeler), BAS (rem-assist-systeem) en AAS (wegrij-assist-systeem).

Sprinter 4x4

4Ets

Alle systemen worden door 4Ets in de gaten gehouden. Slipt een wiel door, bijvoorbeeld op ijs, dan zorgt het systeem ervoor dat dit wiel afremt. De wielen die wel nog grip hebben, versnellen juist. Zelfs het gewicht van de lading en het zwaartepunt van de Sprinter worden in het systeem meegenomen. Optioneel is het zogenaamde Downhill Speed Regulation (DSR) dat er voor zorgt dat bij het bergaf rijden een constante vooraf ingestelde snelheid kan worden aangehouden. Een druk op een knop volstaat om dit in te schakelen. Met een toets op het stuur bepaal je vervolgens de snelheid.

Mercedes Sprinter 4x4

De Sprinter met vierwielaandrijving is 140 kilo zwaarder dan de gewone uitvoering. Het laadvermogen blijft gelijk. Het gaat misschien te ver om hem een echte off-roader te noemen, maar hij kan best een end komen. Prijs voor de Sprinter 4×4 af-fabriek vanaf € 46.272,- exclusief btw en exclusief onze bpm.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!