ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Smitveld vouwwagens zijn anders
Smitveld vouwwagens zijn anders
Vouwwagens

Smitveld vouwwagens zijn anders

  1. 29 januari 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

De vouwwagens van Smitveld zijn anders van vorm. De bungalowtent herken je er niet meer in terug. Het oer-Nederlandse merk staat voor duurzaamheid, ambachtelijk vakwerk en kwaliteit. En dus een vouwwagen voor jaren.

Smitveld geboren

Het begon met eigen kampeervakanties in een kwalitatief prima, maar daardoor ook grote en vooral ook zware, De Waard tent. Die werd meegenomen in een bagagewagentje. Al snel rees de vraag waarom die tent dan niet meteen op een stevige wagen vastgezet? En dus komt er eerst een schaalmodel en daarna het prototype van de Smitveld vouwwagen. Een eigen ontwerp dat voldoet aan alle wensen en eisen. De eerste productievouwwagen gaat in 1995 naar een klant. Ten Cate tentdoek, een verzinkt chassis van Al-Ko, hoogwaardig staal en Fins multiplex. Goede materialen dus. Maar liefst 97% van de ooit gebouwde vouwwagens van dit merk is nog in gebruik. Gebruiksgemak staat hoog in het vaandel. Geen ingewikkeld gedoe, maar een logische volgorde van stappen. Er zijn inmiddels vier modellen om uit te kiezen.

Vier modellen

De Smitveld Violist valt op. Eigenlijk zie je aan de buitenkant niet dat het een vouwwagen is. Verhoogde zijkanten met ramen zorgen voor een verrassend ruimtelijk effect. De voortent (400x 230cm) is voorzien van een comfortabel kuipgrondzeil. Er is plek voor tot aan zes personen. De Ruebist is vooral compact. Met 2 slaapplaatsen en een riante voortent. Het bed is centraal geplaatst en goed bereikbaar. De bedmaat is 140 x 210 .  Twee optionele kindertenten kunnen aangehangen worden.  Net als bij de Lodgist, Violist en de Patist is de grote boogluifel een optie.

De kleinste Smitveld vouwwagen heet Patist en is eigenlijk een kleine Ruebist. Gezellig, knus en compact. Geschikt voor 2 personen. Het verschil is vooral te merken in de voortent, deze is wat smaller en korter. De voortent is 140 cm diep en 300 cm breed.  De Lodgist is de grootste uitvoering van alle vouwwagens . De tenttrailer heeft twee vaste bedden waar 4 personen riant op kunnen slapen. De slaapplaatsen zijn 195 x 220. De voortent is zeer ruim qua afmetingen, 450 bij 230. Groot pluspunt zijn de mooie hoekramen. Ze geven een ruimtelijk gevoel en zijn speels.

www.smitveld-vouwwagens.nl

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Vouwwagens NIEUWS