Slovenië

Slovenië open voor Nederlandse toeristen

Uit tips

Slovenië heeft Nederland op de groene lijst geplaatst. Dat betekent dat we dit schitterende land weer zonder beperkingen kunnen bezoeken. Uit ervaring weten we dat een bezoek aan Slovenië zeer de moeite waard is.

Slovenië blij met Nederlandse toerist

Nederlandse toeristen zijn voor Slovenië belangrijk. In 2019 kozen zo’n 186.700 Nederlanders dit land als vakantiebestemming. Daarmee staan we op een vijfde plek. Alleen uit Italië, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië komen meer vakantiegangers. Het Sloveense verkeersbureau heeft een ‘Green & Safe’-label in het leven geroepen. Onder meer campings kunnen dit label krijgen. Daarvoor moeten ze aan strenge hygiënemaatregelen en -protocollen voldoen. Deze zijn uitgevaardigd door de Sloveense National Institute of Public Health.

Slovenië bestaat voor zestig procent uit groen en bos. Het heeft een nationaal park: Triglav. Er zijn drie regionale parken en 34 landscape parken. Massatoerisme is hier nog onbekend. Geen hotspot, maar een notspot dus. Het land is ongeveer half zo groot als Nederland. Slovenië werd afgelopen maart nog uitgeroepen tot meest duurzame vakantiebestemming in Europa. Toeristische informatie is te vinden op www.slovenia.info/en

Beperkingen voor Kroatië

Nederlandse toeristen die naar Kroatië gaan, moeten opletten. Je mag op de heen- en terugweg met de auto door Slovenië rijden. Alleen is het dan niet toegestaan om er te overnachten. De officiële Engelstalige regeringsverklaring – evenals de volledige lijst van groene landen – is hier te lezen.

Slovenië

Wij bezochten het land met een blitse Eriba Rockabilly. Hier lees je onze ervaringen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant