Slim met gas: check deze tips

Advertorial v

Over gas bestaat veel onzekerheid. Mag je er nu wel of niet mee rijden als de fles open staat? Wanneer moet je een gasslang vervangen? Hoe voorkom je dat je er midden in de nacht uit moet omdat de tank leeg is? En het gasfilter, is dat nou onzin of hoe zit dat eigenlijk? Weet jij trouwens hoeveel gas er in je fles zit?
Wij vroegen de gasspecialisten van Truma waar je nou precies op moet letten bij gebruik van gas in de caravan of camper.

Tip 1

Je kunt er de klok op gelijkzetten. De gastank is altijd leeg als je net je bed in stapt. Daar moet je niet aan denken, toch? Die zorg is verleden tijd met de DuoControl CS-gasdrukregelaar. Deze schakelt automatisch van de lege naar de volle gasfles.

Tip 2

Wil je tijdens het rijden de camper of caravan verwarmen, maar weet je niet hoe je dat veilig kunt doen? Zonder speciale veiligheidsvoorziening is dat zelfs verboden. Je leest hier precies wat de oplossing is.

Tip 3

Wist je dat het gas nogal eens vervuild is? Olieachtige substanties kunnen zich kunnen ophopen in de gasfles en zo de gasdrukregelaar verstoppen. Dan sta je ineens zonder gas en krijg je het echt niet meer aan de gang. Gelukkig is hier iets aan te doen.

Tip 4

Het gasniveau controleren, hoe doe je dat eigenlijk? Een beetje wegen, een beetje schudden. Beter is het om het te meten. Een levelcontrol meet continu of hand matig het niveau in de gasfles. Dan sta je minder snel voor verrassingen. Lees hier meer

Tip 5

Ga je winterkamperen en weet je niet welk gas je het beste kunt gebruiken? Lees dan snel verder in het Campingtrend Magazine.

Wil je nou meer weten over gas, gasgebruik en veiligheidsvoorzieningen ga dan naar deze site.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant