ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Slide-out: spectaculaire Q18 van Protec
Slide-out: spectaculaire Q18 van Protec
Campers

Slide-out: spectaculaire Q18 van Protec

  1. 3 maart 2017, 11:00
  2. 0 Reacties

Het blijft zoeken. Hoe maak ik een camper van buiten zo compact mogelijk maar met een zo ruim mogelijk interieur? Eén mogelijke oplossing is de uit Amerika overgewaaide slide-out. Protec bouwt de spectaculaire Q18.

Slide-out is populair

Het leek er drie jaar geleden al op, zo schreven we toen, dat iedereen aan de slide-out ging. Inmiddels zijn er meerdere firma’s die ze aanbieden. Lippert Components uit de USA, waar ze al veel ervaring hebben met slide-outs, bijvoorbeeld. We zien ze onder andere terug in de buscampers van het Duitse RS. In Europa heb je LCI die ze maakt. We zien ze bij campers van het merk Le Voyageur, daar heten ze Euro-Slide. En heel bekend is natuurlijk ook de Adria Compact SLS met een slide-out aan de achterkant. Reimo gaat ze aanbieden in een buscamper die de Mercedes Sprinter als basis heeft. Daar heet het systeem Van Slide. In Engeland bouwen ze bij Slide Out Europe een buscamper (eveneens op basis van de Sprinter) die meteen twee slide-outs heeft. Eén aan de achterkant en een tweede bij de schuifdeur. Daarin zit dan een douchecabine. Het bedrijf laat weten dat de reacties tot zover enthousiast zijn, de mensen weten niet wat ze zien.

Slide-Out
De Sprinter van Slide Out Europe met 2 slide-outs

Protec biedt 55% ruimtewinst

Vaak zien we dat de achterkant of een deel van de zijwand als slide-out naar buiten komt. Protec komt nu met een camper waarbij de hele zijwand als slide-out wordt gebruikt. Beide zijkanten wel te verstaan. Het interieur van een normale zogenaamde B-klasse camper wordt er zomaar 55% groter door. Je haalt er een niet te geloven 18 kubieke meters ruimte uit. Wat je noemt compact onderweg zijn en de ruimte hebben op de plek van bestemming. Het bedrijf stond met een prototype op de Caravan Salon van 2016 en op de CMT in januari van dit jaar. De reacties van het publiek waren dusdanig positief dat ze nog dit jaar gaan beginnen met de productie van campers waarin dit systeem is verwerkt. Op hun site kun je er alvast een bestellen.

Q18

Een compacte XXL camper. De nieuwe halfintegraal Protec Q18 blijft onder de 7,5 ton. C1 of C rijbewijs nodig dus. Hij komt beschikbaar met automaat en als handgeschakelde versie en krijgt standaard 210 pk mee. Basisvoertuig is de Iveco. Hij is 7,95 meter lang en 2,30 meter breed.  Er komen twee verschillende indelingen met keus uit één of twee gescheiden slaapkamers. Tijdens het rijden heb je zes zitplaatsen en het gebruik van de keuken, de douche en het toilet is geen probleem. Om de slide-outs te bedienen hoef je slechts op een knop te drukken. Ook de elektrische trap is zo te bedienen. Er zijn verschillende van buitenaf te bereiken bagageruimtes. Protec is een klein bedrijf. Wie een nieuwe camper bestelt staat daardoor dicht bij de bouwers en ontwerpers. Persoonlijke wensen inbrengen is daardoor heel goed mogelijk. Aan deze bijzondere camper komt een vanafprijskaartje te hangen van 200.000 euro. Dat is exclusief bpm. Daarvoor krijg je naast een zee aan ruimte, een moderne en comfortabele camper en ben je nauw betrokken bij de bouw ervan.

www.protecmobil.com

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS