Slaapproblemen? Ga kamperen!

WVTTK

Wetenschappers vanĀ de Universiteit van Colorado hebben ontdekt dat kamperen helpt tegen slaapproblemen. Ga kamperen en er komt geen medicijn meer aan te pas om je probleem op te lossen.

Een weekend kamperen is al genoeg

Volgens de wetenschappers die er onderzoek naar deden is een weekendje kamperen namelijk al voldoende om je biologische klok te resetten. Een weekendje in de natuur is vaak al voldoende. De natuur is bij deze kuur wel een belangrijke factor. Je moet daarom gedurende het weekend geen kunstmatig licht gebruiken.
Bij het onderzoek moesten de deelnemers een nachtje in een tentje slapen. Kunstmatig licht was verboden. Een kampvuur was wel toegestaan. Het onderzoek wees uit dat je lichaam zich aanpast aan de natuur als klok en lichtbron. Bij het donker worden, of als het kampvuur dooft gaan slapen zou het lichaam zich aan dat ritme laten aanpassen.

Niet elk weekend nodig

Voor een goed restultaat is het niet nodig om dit elk weekend te herhalen. Na de reset van je biologische klok blijft deze meegaan met natuurlijk bronnen. Je moet dan wel gebruik blijven maken van natuurlijk licht. Twee uur voor het slapengaan je telefoon en je computer opzij leggen is ook een vereiste. Uit een eerder ondrerzoek was al gebleken dat het gebruik van je smartphone na 9 uur ’s avonds een negatief effect had op je gezondheid en slaapritme. Ook stress kan oorzaak zijn van slaapproblemen.
Kamperen kan dus prima helpen je slaapproblemen op te lossen. Voor het maximale effect laat je je laptop en je smartphone dat weekend eens lekker thuis. Rust voor je ogen en genieten van de natuur.
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant

Meest gelezen