Skydancer Apero 2019

Skydancer Apéro: de eerste cabrio-camper

Campers

De Skydancer Apéro cabrio-camper stond op de CMT in Stuttgart en viel ook ons op. Het was zijn wereldpremière, waarbij evenveel aandacht uitging naar het open dak als naar de bijzondere vormgeving van de voorkant. Mooi of lelijk? Jij mag het zeggen.

Skydancer is geen prototype

Op onze Facebook-pagina zag je de Skydancer al voorbijkomen. Je kunt er ook moeilijk langslopen zonder te kijken. Daar is hij te apart voor. De bestuurder zit een stuk hoger dan gebruikelijk. Daardoor zit ook het raam aan de voorkant hoger. Eronder bevindt zich een klein raam voor als je het wegdek vlak voor de camper wilt bekijken. Wat je noemt een unieke voorkant. En dan is daar natuurlijk het dak – of beter gezegd – het ontbreken van een dak. Het zorgt voor een zeer futuristisch geheel. Toch is de Skydancer Apéro geen prototype. Hij is direct te koop zoals hij in Stuttgart te bewonderen was. Oké, je moet daar dan wel 128.520 euro voor over hebben. Komt nog een beetje bpm overheen. Maar ach, dat zal een eventuele koper ook niet weerhouden.

Vier slaapplaatsen

Het dak gaat elektrisch open. Dat kan niet alleen als je stilstaat, maar zelfs tijdens de rit. Door het flinke formaat van de zijramen heb je op elke zitplek rondom uitzicht. De vier zitplaatsen voor in de camper zijn om te bouwen tot een bed (bedmaat 2 bij 1,25 meter). Zo kun je ook onder de sterrenhemel slapen. Tussen de voorste en achterste stoelen staan tafeltjes. Door de voorstoelen te draaien, kun je met z’n vieren eten. Achterin de camper een tweepersoonsbed (bedmaat 2 bij 1,40 meter) in dwarsrichting. Hier wel een dak boven je hoofd. Onder het bed de garage met plek voor vier fietsen.
Apéro 2-019 interieur Skydancer

Ruim laadvermogen

Voor het bed staat het keukenblok met twee pitten. Daar tegenover bad, douche en toilet. De wastafel klapt als je hem niet gebruikt terug in de wand.  Een Truma Combi zorgt voor de verwarming en warm water. De Apéro is echter niet gemaakt voor winterse omstandigheden; hij is namelijk niet winterhard. Als basisvoertuig is ook hier de good old Fiat Ducato gebruikt. De bekende 2.3 liter multi-jet levert 150 pk. De Skydancer is zeven meter lang, 2,20 meter breed en 3,05 meter hoog. Hij weegt leeg 2300 kilo. Daarmee heeft hij – bij een maximaal toelaatbaar gewicht van 3500 kilo – een laadvermogen van een mooie 1200 kilo.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant