Teleco Telair

Semi-flexibel zonnepaneel van Teleco

Accessoires

Het Italiaanse Teleco-Telair is op dit moment natuurlijk te vinden op de Caravan Salon. Het toont o.a. de Photovoltaik TSPF 110 W. Een semi-flexibel zonnepaneel voor caravans en campers met een dak met afgeronde hoeken.

Extreem licht zonnepaneel

De kwaliteit is hoog, het gewicht laag. Het zonnepaneel weegt slechts 1,8 kilo. Je haalt er 110 Watt uit. De afmetingen zijn 126,6 x 53,3 x 0,2 centimeter. Het paneel neemt daarmee opvallend weinig ruimte in en laat een betere opbrengst zien dan menig vast gemonteerd paneel. Ter vergelijking, een vaste installatie weegt doorgaans rond de 10 kilo.

Flexibel in gebruik

Een ander voordeel is het flexibele gebruik. Je kunt het paneel namelijk op plekken op het dak monteren waar tot nu toe geen zonnepaneel zou passen. Daarbij is het ook nog eens gemaakt van prima werkende monokristal siliconen. Dat maakt het extra efficiënt, compact en duurzaam ten opzichte van polokristallen exemplaren.

Optimaal functioneren

Oorspronkelijk is deze module ontwikkeld voor op hoge zee. Het is daardoor resistent tegen water, wind en zout. Ook temperatuurschommelingen, verdwijnende zon of hele hoge temperaturen zijn geen probleem. De TSPF-module functioneert onder deze omstandigheden ook optimaal.

Prima geschikt

Door hun buigzaamheid zijn ze daarbij bestand tegen trillingen. Dat maakt ze uitstekend geschikt voor montage op een caravan of camper. De module past zich aan de vorm van het voertuig aan. Daardoor past hij ook perfect op het dak van een buscamper. Daarop is door de vorm niet altijd makkelijk een plekje te vinden. Het is ook mogelijk het paneel op het dak te lijmen. Zo heeft het ook geen invloed op de aerodynamiek. Het paneel is vanaf nu te koop voor ca. 380 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant