Uitzicht Millstätter See

Terugblik: zomervakantie aan de Millstätter See in Oostenrijk

Campings

Zwemmen in het meer, leuke activiteiten ondernemen, ’s ochtends hardlopen, genieten van de bergen, lekker eten én Aperol Spritz drinken; dat is een samenvatting van het eerste deel van onze zomervakantie. Die brachten we door op Schwimmbadcamping Mössler aan de Millstätter See in Karinthië, Oostenrijk. Wil je ook een keer naar Oostenrijk of de Millstätter See? Lees dan even verder!

Schwimmbadcamping Mössler was voor ons niet nieuw. In 2018 verbleven we er ook al een week. Een review over de camping vind je hier. We gaan niet heel vaak terug naar dezelfde camping. Waarom we dat dit jaar wel deden, lees je in dit artikel.

Kamperen in Oostenrijk Schwimmbadcamping Mössler
Onze Campooz Fat Freddy op Schwimmbadcamping Mössler aan de Millstätter See.

In beide artikelen heb ik het al geschreven: Schwimmbadcamping Mössler aan de Millstätter See is een hele fijne camping. Dit jaar waren wij laat met boeken. Van de plaatsen die nog beschikbaar waren, kozen wij – na het bekijken van de plattegrond en dronebeelden van de camping – voor plaats 44. Deze ligt direct aan het zwembad. Een heg zorgt hier voor afscheiding. We hebben deze plaats weloverwogen gekozen en dat viel niet tegen. Natuurlijk hoorden we vanaf het openen van het zwembad om 8.00 uur geluid, maar daar hadden we geen last van. Voor onze jongens van elf en bijna negen jaar was dit een perfecte plek. Dichtbij het zwembad en niet ver van het speelveld, waar een gigantische schommel staat. Ook dit keer hadden we het op Schwimmbadcamping Mössler weer erg naar onze zin. We hebben lekker gegeten bij het restaurant, genoten van het zwembad en van de prachtige omgeving.

Millstätter See
De Millstätter See is zó mooi!

Millstätter See: adembenemend meer met leuke activiteiten

De Millstätter See is echt adembenemend mooi. Bijna elke ochtend heb ik hardgelopen; alleen of met mijn vriend. We maakten een vast rondje waarbij we altijd stopten bij hetzelfde punt: een aanlegplaats voor de toeristenboot. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het meer. ’s Ochtends is het nog stil op het meer en hangen de wolken soms nog tussen de bergen. Zo mooi!

Millstätter See Oostenrijk
Dit uitzicht op de strandbaden verveelt nooit!

Aan het meer vind je verschillende strandbaden waar je tegen betaling terechtkunt. Wij hadden toegang met onze Millstätter See Card, waarover later meer. De bekende camping Burgstaller heeft hier een eigen strandbad. Dat geldt ook voor Seecamping Mössler, die direct aan het meer ligt. Wij kozen elke keer voor Tschinder, waar je door de inrichting van de buitenruimte het gevoel hebt terug in de tijd te gaan. Daarnaast hebben ze een fijn restaurant met pizza’s, ijs(coupes) en lekkere drankjes.

Strandbad Tschinder
Strandbad Tschinder.

Op het water kun je allerlei activiteiten ondernemen. Zo hebben wij een elektrisch bootje gehuurd. Dat deden we bij Sporting Blue – te vinden bij het strandbad van Burgstaller – en kostte slechts 21 euro voor een uur. Hier zijn ook supboards te huur. Als we ergens spijt van hadden, was het dat we deze zomer niet hebben geïnvesteerd in een sup. We hadden er zo veel plezier van kunnen hebben! De afstand van de camping naar de strandbaden is trouwens 700 meter en gaat over een fijn wandelpad.

Wandelpad Schwimmbad Camping Mössler
Vanaf de camping naar het meer wandelen.

Wandelen en rodelen

We waren vast van plan om een paar wandelingen te maken bij de Millstätter See in Oostenrijk. Uiteindelijk is het er bij eentje gebleven. Dat komt omdat we nog zoveel andere dingen wilden doen, waaronder ook gewoon tot rust komen en een boekje lezen bij de tent. De wandeling die we maakten, was erg leuk. Het was een deel van de Seeblickrunde in Döbriach. Omdat we vanuit het campingzwembad het uitkijkpunt konden zien, was het onze missie om daar naartoe te wandelen. En dat lukte! Het uitzicht op deze plek is geweldig. En we konden zelfs onze Campooz Fat Freddy zien staan. Onderweg konden we tegen een vrijwillige bijdrage ergens wat drinken pakken. Geweldig toch?

Schwimmbad Camping Mössler aan de Millstätter See
Zie je onze Fat Freddy (met het rondje) naast het zwembad staan?

Ontzettend leuk vonden we de Sommerrodelbahn Moosburg, waar we zijn gaan rodelen. Een ritje op deze (eenvoudige) baan is goed betaalbaar. Op het naastgelegen terrasje kan je lekker wat drinken en kijken naar de mensen die aan het rodelen zijn.

Rodelen Oostenrijk
Rodelen in Moosburg.

Dorpen en steden rond de Millstätter See

Ben je op vakantie in Oostenrijk en in de buurt van Villach? Ga deze stad dan zeker bezoeken! Wij vonden het echt een leuke stad met veel Insta-waardige plekjes. De stad is mooi, met veel terrasjes, en allerlei leuke dingen, zoals een straatje met paraplu’s, beschilderde fietsen en een speelfontein. Een aanrader!

Het dorp Velden am Wörthersee bezochten we toen het heel hard regende. Jammer, want het is leuk toeristisch stadje aan – de naam zegt het al – de Wörthersee. Gelukkig vonden we een overdekt terras waar we genoten van een heerlijke pizza. Een ijsje bij de bekende ijssalon Platzhirsch maakte ons uitje naar Velden compleet. Verder hebben we een bezoek gebracht aan onder meer Seeboden en Millstätt, dorpen die direct aan het meer liggen.

Mijn mannen met ijs en overgebleven pizza in Velden am Wörthersee.

Millstätter See in Oostenrijk is een aanrader

Wij vinden Oostenrijk een heerlijk vakantieland en dan hebben we er nog maar een fractie van gezien. Ga je ook naar Karinthië, kijk dan eens naar de Kärnten Card, een kaart die je aanschaft en waarmee je op veel plaatsen korting krijgt. Vanwege de strandbadtoegang kozen wij voor de Millstätter See Inclusive Card, die 7,50 euro per persoon kost en ook veel korting oplevert.

Wandelen Oostenrijk
Drinken pakken tijdens onze wandeltocht.

Vanaf Schwimmbadcamping Mössler aan de Millstätter See in Oostenrijk reden we door naar het Gardameer in Italië, waar we camping Fornella bezochten. Daarover later meer!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!