Florida Multitalent

Schwabenmobil bouwt bijzondere Florida buscampers

Campers

Florida is een naam met een verleden. Ooit – tussen 1985 en 1990 – bouwde Volkswagen zelf de Florida op de VW LT. Nu is er de Florida van Schwabenmobil.

Florida op Volkswagen Crafter

Buscamperbouwer Schwabenmobil is op zijn beurt een dochterbedrijf van HRZ Reisemobile. Dat bedrijf is al zo’n 47 jaar actief in de camperbouw. Schwabenmobil bouwt vier modellen van de Florida. Ze hebben het basisvoertuig gemeen hebben. Dat is de Volkswagen Crafter. Ook hebben ze alle vier een bijzondere indeling. Ze zijn anders dan de anderen. De 5.9 L, de Reha 2 en de Tango hebben ieder hun eigen bijzonderheden. Nieuwste model is de Florida Multitalent. Een buscamper waarmee je alle kanten op kunt.

Florida interieur

Multitalent is bijzonder flexibel

De indeling van de Multitalent is ongebruikelijk. Zo staat de badkamer (foto onder het artikel) over de gehele breedte van de camper meteen achter de voorstoelen. Uitgerust met een spiegel, een handdouche, uitschuifbare wastafel en toilet. Grote voordeel hiervan is dat de ruimte daarachter flexibel te gebruiken blijft. Aan de linkerkant staat een compact keukenblok. Daarachter het bed.

Florida keuken

Van de twee enkele bedden in lengterichting is gemakkelijk een zithoek te maken. Of een tweepersoonsbed met de bedmaat 178 bij 200 centimeter. De lattenbodem kan aan één kant omhoog worden geklapt. Daarmee creëer je extra bagageruimte. Er past zo een fiets of een motor achterin de 5,99 meter lange buscamper. Die is verder 204 centimeter breed en 275 centimeter hoog.

De Schwabenmobil Florida Multitalent is standaard voorzien van een 102 pk sterke diesel. Het maximale gewicht bedraagt 3300 kilo. Hij kost in Duitsland 66.990 euro. Dat is exclusief onze bpm.

Naar de site van Schwabenmobil.

Florida badkamer
De badkamer staat in de Florida Multitalent meteen achter de voorstoelen.
Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant