ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Schotse 4×4 Mitsubishi als camperbusje
Schotse 4×4 Mitsubishi als camperbusje
Campers

Schotse 4×4 Mitsubishi als camperbusje

  1. 10 maart 2019, 17:00
  2. 0 Reacties

De Mitsubishi Delica (van Delivery car) – die we in Nederland kennen als L300 of L400 – bestaat sinds 1968. In Schotland zit een camperbouwer die 10 jaar oude Delica’s importeert en omtovert tot een 4×4 camperbusje. Hier niet te koop, wel leuk om te zien.

Gebruikte Mitsubishi

Ook in ons land hebben de good old L300 en L400 van Mitsubishi hun fans. En als het even kan gaan die liefst voor de vierwielaangedreven varianten. Prijzen voor tweedehands exemplaren op bijvoorbeeld Marktplaats gingen de laatste jaren dan ook omhoog. In Schotland haalt het bedrijfje Campers Scotland 10 jaar oude Delica’s van het model D:5 Terrain uit het Verre Oosten. Dit vierwielaangedreven busje krijgt vervolgens in het Schotse Grangemouth een make-over tot camperbusje.

In drie kleuren

Kopers krijgen zelfs garantie, ondanks dat lang niet altijd duidelijk is hoeveel kilometers de bus er op heeft zitten vóór zijn transformatie. Twaalf maanden op de techniek en 24 maanden op alles aan de ombouw. Ter plaatse moet je voor een omgebouwd exemplaar zo’n 28.000 Engelse pond afrekenen. Momenteel net iets meer dan 32.000 euro. Je krijgt er een off-road camper voor die geschikt is voor twee tot vier personen. Hij is er in drie kleuren: fel oranje, grijs en zwart.

Mitsubishi Delica 4x4

Opvallen doen ook de brede randen rond de spatborden. De vierwielaandrijving is voorzien van een sper. Op de gewone weg kun je daardoor kiezen voor alleen voorwielaandrijving. Dat scheelt in het brandstofverbruik. Standaard zit er een 2.4 liter benzine onder het kapje tussen de voorstoelen. Die heeft 170 pk tot zijn beschikking. Je mag nog 2500 kilo aan de trekhaak hangen, mocht er te weinig bagageruimte zijn. Een dieselversie is er ook: een 2.2 liter turbodiesel.

Mitsubishi Camper Scotland

Voor twee tot vier personen

Binnen heb je plek voor vier. In het slaaphefdak een tweepersoonsbed, een tweede exemplaar maak je met de achterbank. Het keukenblokje heeft twee inductiekookplaatjes op een koelkastje. Voor de stroom zorgt een ingebouwde Lithium-accu. Op het dak een zonnepaneel. Een paar usb-aansluitingen zorgen voor sap voor je mobieltje en andere 12 volt-spullen. Off-road banden, luchtvering en extra led-lampen zijn standaard. Optioneel is er een chassisversterking. Deze is aan te raden voor degene die echt van het asfalt af wil. Ook versterkte remmen en bodembescherming zijn beschikbaar.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS