ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Schorsen nu ook voor 2 of 3 jaar mogelijk
Schorsen nu ook voor 2 of 3 jaar mogelijk
Nieuws

Schorsen nu ook voor 2 of 3 jaar mogelijk

  1. 4 december 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

De RDW maakte vandaag op haar website bekend dat het binnenkort mogelijk is om een camper voor meerdere jaren te schorsen. Deze mogelijkheid gaat per 3 januari 2019 gaat deze nieuwe mogelijkheid in. Je hoeft de schorsing dan niet meer elk jaar te verlengen.

Uitkomst voor zelfbouwers

Het blijft natuurlijk zonde; een camper die zo lang stil staat. Maar soms is het niet anders. Als om welke reden dan ook het voertuig lang niet wordt gebruikt, is dit een uitkomst. Ook de lui aangelegde zelfbouwer is nu een stok achter de deur kwijt. Hij kan voortaan jaren doen over dat winterproject. De kosten per jaar blijven gelijk. Of je de camper nu voor één, twee of drie jaar schorst, dat maakt niets uit.

Schorsen

                                 Wat meer tijd nodig voor je winterproject?

De schorsing kan vanaf zes weken voor de einddatum worden verlengd. De nieuwe einddatum is dan gelijk aan de oude einddatum plus één, twee of drie jaar. Dit kun je, net als het opheffen van een schorsing, allemaal regelen via de website van de RDW. Geen internet? Dan kun je terecht bij een kentekenloket, een keuringsstation of een RDW-balie.

Verplichtingen

De wegenbelasting stopt bij een schorsing automatisch. De verzekering dien je zelf op te zeggen. Hou er wel rekening mee dat in de stalling ook iets kan gebeuren met je camper. Is de camper geschorst, dan mag hij niet meer op de openbare weg rijden of staan. Een schorsing opzeggen kan op elk moment en is gratis.

www.rdw.nl

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS