Sawiko

Sawiko bestaat 25 jaar

Accessoires

Sawiko is de marktleider op het gebied van premium accessoires voor campers in Europa. Het bedrijf valt sinds 2011 onder de vlag van AL-KO.

Sawiko van klein naar groot

Sawiko levert o.a. chassisverlengingen, trekhaken en fietsendragers. Het succesverhaal van Sawiko start in 1995 in Osnabrück, Nedersaksen. Samen met één medewerker kozen drie fervente camperaars – Uwe Samland, Ralf Winter en Guido Kovermann – ervoor om zelfstandig te worden. De bedrijfsmissie: inspelen op de vraag naar camperaccessoires als trekhaken en draagsystemen. Daarnaast willen ze hoogwaardige en innovatieve producten ontwikkelen. Ze monteren de producten in eerste instantie zelf. Ze nemen deel aan beurzen en stellen hun producten voor op campings. Een zeventigurige werkweek, werken op zaterdag en zondag; het is in die periode de normaalste zaak van de wereld. Het rendeert snel, met nieuwe klanten en een omzet die jaar in, jaar uit stijgt. Het succesrecept is snel bekend. Ze richten zich niet op één enkele afzetmarkt, maar zowel op de fabrikanten, handelaren als de eindklanten.

Overname door AL-KO


Met de overname – eind 2011 – door AL-KO Vehicle Technology Group volgt een nieuw hoofdstuk. De strategie blijft onveranderd. “Door de overname van Sawiko hebben we ons doelgericht versterkt op de Europese aftermarket. Dichtbij de klant die onze producten aankoopt bij een handelspartner”, verklaart Harald Hiller, voorzitter en CEO van AL-KO. “Vandaag zijn de Sawiko-experts in onze onderneming de drijvende krachten bij het op de markt brengen van accessoires voor vrijetijdsvoertuigen in heel Europa. Het nieuwste voorbeeld is onze Italiaanse dochteronderneming CBE, waarvan een aantal producten op het gebied van zonne-energie en energiebeheer nu ook worden aangeboden aan eindklanten.”

Sawiko

Dealers in heel Europa

Met de overname door AL-KO gaat de groei van Sawiko gewoon door. Momenteel is het vroegere viermansbedrijf een middelgroot bedrijf met zeventig medewerkers. Sawiko heeft een dealernetwerk in heel Europa. In Duitsland, Nederland, Frankrijk en Italië is het bedrijf actief op de belangrijkste caravanmarkten. Met een optimale klantenservice. Bijzonder is het klantencentrum in het Sawiko-hoofdkantoor in Neuenkirchen-Vörden. Directe feedback en de wensen van klanten worden hier geanalyseerd en omgezet in innovatieve, marktrijpe producten en services.

Zo speelt Sawiko al 25 jaar in op de wensen van de klanten. Vijfentwintig jaar innovatie, producten van topkwaliteit, een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding en klantgericht handelen. En daar zijn ze terecht trots op.

Naar de site van Sawiko.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant