sanitairsysteem indus

Sanitairsysteem iNDUS van Thetford nader bekeken

Accessoires

Een revolutionair slim sanitairsysteem voor de camper. Dat is het nieuwe iNDUS van Thetford. Het belooft meer gemak, meer hygiëne en meer vrijheid. Hoe dat eruitziet? Kijk mee.

iNDUS zorgt voor gemak en vrijheid

Vrijheid: omdat je gemiddeld zeven dagen off grid kunt kamperen. Het sanitairsysteem ondersteunt one-stop lozen voor al het afvalwater. Hygiënisch en flexibel. Gemak: de toiletvloeistoffen worden automatisch gedoseerd. Nooit te weinig, nooit teveel. Je doet veel langer met je verswatertank. Dit komt door de efficiënte toiletspoeling en het opnieuw gebruiken van het grijs water hiervoor. De app geeft een realtime overzicht. Hierdoor is het managen van het sanitair een heel stuk eenvoudiger.

Bij de huidige systemen worden tanks gemiddeld vijf keer per week geleegd. En waarom doen we dat? Norbert van Noesel, Marketing Manager bij Thetford: “Uit ons onderzoek blijkt dat mensen hun tanks – grijs en zwart water – vaak leegmaken omdat ze denken dat ze vol zitten. Maar ze weten dat eigenlijk niet. Een andere reden: er is op dat moment een plek om te legen in de buurt. En mensen weten niet welke omstandigheden ze de komende dagen zullen tegen komen.”

Legen wordt een stuk prettiger

Het legen van de tanks is ook een dingetje. Echt fris ruikt het water uit de tanks niet. Zeker als de vorige gebruiker van de loosplek geen toiletvloeistof gebruikte.Van Noesel: “Natuurlijk is ook hygiëne hier een relevante factor. Maar tevens enkele praktische ongemakken zoals het brengen van de afvaltank naar de afvoerplek of het besturen van het voertuig precies op de juiste plek boven waterafvoerrooster  van het grijze water.”

sanitairsysteem

One-stop voor het hele proces

“Mensen legen hun tanks dus nogal vaak, in veel gevallen weten ze niet precies wanneer en waar en er spelen diverse ongemakken een rol”, zegt Van Noesel. Met iNDUS hoeft het gemiddeld nog maar één keer per week. Met dit sanitairsysteem kun je volledig off-grid gaan voor een gemiddelde van zeven dagen. “Voor de juiste timing van het legen en de beschikbare locaties zal de iNDUS-app van grote hulp zijn. De app zal je vertellen wanneer jouw tanks vol raken. In samenwerking met Campercontact toont de app meer dan 25.000 mogelijke locaties om de tanks te legen. Bij het legen wordt tijdens één pitstop zowel het grijswater als het zwartwater geleegd. Met het hygiënische en flexibele  iNDUS afvoerapparaat.

Dit kan op een grijswater loospunt, mits aangesloten op het riool. “iNDUS heeft een vernuftig afvoerapparaat ontworpen met twee meter flexibele slang eraan om eenvoudig het afvalwater af te voeren. Het is niet nodig om het afvoerapparaat  vast te houden tijdens het lozen. Je plaatst het op het rooster, opent de klep, drukt op de knop om het proces te activeren en de rest doet het systeem zelf. Het iNDUS systeem sluit goed aan bij de layout van de meeste grijswater looslocaties. De iNDUS manier van one-stop lozen van zowel grijs- als zwartwater bespaart tijd en moeite. Het aanraken van onhygiënische onderdelen behoort hiermee tot het verleden.

Volautomatische vloeistof dosering

sanitairsysteem

Zelf doseren is geen zware klus. Maar je kunt wel te veel of te weinig vloeistof toevoegen. En dat heeft gevolgen qua reuk. iNDUS heeft een volledig automatische dosering. Daarbij kijkt het systeem naar het gebruik van het systeem en de omgevingstemperatuur. He systeem kan vier weken vooruit. Dan moeten de lege cartridges worden vervangen. De iNDUS-app biedt realtime informatie over het volumeniveau van de cartridges. Je ziet wanneer ze leeg zijn en vervangen moeten worden.

Het iNDUS sanitairsysteem wordt geleverd met drie speciaal ontwikkelde vloeistoffen voor grijs water, spoelwater en zwart water. Samen garanderen deze vloeistoffen een hygiënisch gebruik, voorkomen ze stankoverlast en zorgen ze voor probleemloos gebruik van het systeem. Van Noesel: “Overigens zijn de iNDUS-vloeistoffen biologisch afbreekbaar, net als al onze vloeistoffen voor de afvaltank. Daarnaast worden de werkzame stoffen afgebroken op basis van de hoeveelheid afval die is geproduceerd. En iNDUS doseert automatisch precies de benodigde hoeveelheid additieven.”

iNDUS Maceratortoilet

Dit is een modern uitziend toilet met een soft-close toiletbril.  Het weegt slechts 7,5 kilo. Opvallend is het lage waterverbruik. Het systeem hergebruikt grijs water om door te spoelen. Dit vermindert het gewicht van de afvaltanks en tevens blijft er meer fris water over voor ander gebruik. Een geluidsarme maceratorpomp pompt het spoelwater naar beneden. Het verbruik is 200 milliliter voor een kleine en 500 milliliter voor een grote spoeling.

sanitairsysteem iNDUS

Van Noesel: “Ter vergelijking: thuis gebruiken we 3 tot 10 liter per spoeling. Door grijswater te hergebruiken, besparen mensen gemiddeld 112 liter schoon water per vier weken en dus ook evenveel afvalwater!” Het iNDUS toilet kan vrijstaand  worden geplaatst of met een console aan een muur worden bevestigd. Feitelijk kan het toilet geplaatst worden waar je maar wilt, hetgeen leidt tot nieuwe indelingsmogelijkheden voor fabrikanten van campers. En, omdat het toilet vrij kan worden geplaatst, kunnen alle oppervlakken worden bereikt, zodat het ook gemakkelijk te reinigen is.

App voor compleet overzicht

sanitairsysteem app

Met de iNDUS-app stap je over van raden wanneer en waar je de tanks moet legen naar weten waar en wanneer. Alle relevante informatie is af te lezen in één eenvoudig dashboard op je mobiel. Het niveau van de vloeistofcartridges, het niveau van de tanks. Een automatische waarschuwing met betrekking tot de dichtstbijzijnde looslocatie omdat je tank vol is. En nog veel meer. Het wordt allemaal beschikbaar in real-time via een beveiligde bluetooth-verbinding.

Thetford vat het hele verhaal als volgt samen: iNDUS, het revolutionaire slimme sanitairsysteem biedt een ‘next level’ sanitaire ervaring en overbrugt de kloof naar de volgende generatie camper gebruikers. Het managen van het sanitair is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Meer informatie over iNDUS zal binnenkort beschikbaar zijn op www.thetford.com.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant