sanitairgebouwen

Sanitairgebouwen campings eerder open

Nieuws

Niet pas op 1 juli, maar al per 15 juni. Dan gaan de sanitairgebouwentoiletten en douches – op campings weer open. Dat melden ‘Haagse bronnen’.

Dichthouden moeilijk uit te leggen

Het is moeilijk uit te leggen. Waarom mag je bij een tankstation of bij grote winkels wel naar het toilet en op de camping niet? Zeker als de campings zelf aangeven na zo’n beetje elke toiletbezoek te zullen poetsen. Daar komen nog eens de klachten bij van ‘dan maar in de struiken’-gedrag. De sanitairgebouwen op campings en vakantieparken zijn al maanden gesloten.

Aangekondigd was een opening per 1 juli. Volgens Haagse bronnen wordt dat nu twee weken vervroegd. Want vanaf 15 juni zijn buitenlandse toeristen weer welkom. Dan gooien de Schengenlanden hun grenzen open. Een logisch moment om de sanitairgebouwen ook weer te openen. Het besluit moet nog worden goedgekeurd door het Outbreak Management Team. Zo gauw dat een feit is, melden we dat hier. Edit: Minister Hugo de Jonge heeft het gezegd: „We willen juist dat mensen hun vakantie een beetje spreiden, en dan moeten die toiletgebouwen natuurlijk open zijn”, zei de zorgminister. „Dus u kunt gaan boeken.” De Veiligheidsregio’s klagen dat ze dit nieuws – sanitairgebouwen open per 15 juni – uit de krant moeten vernemen. Deze regio’s moeten voor een opening van de gebouwen hun noodverordeningen aanpassen. Tegelijkertijd vraagt de recreatiesector zich hardop af waarom nog gewacht moet worden tot 15 juni. Ze zijn inmiddels al genoeg inkomsten misgelopen. De sector is voornemens de Veiligheidsregio’s te vragen om een eerdere opening. Maar vooralsnog gaat het sanitair op 15 juni van het slot.

Campings met privésanitair.

Bron: NOS.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!