Sail op Scheveningen

Sail op Scheveningen 2019

Uit tips

De Scheveningse haven is de finishplaats van een groot zeilevenement: Sail op Scheveningen. Van 20 tot en met 23 juni komen daar tientallen bijzondere grote zeilschepen uit dertien landen aan. Vanaf Camperplaats Den Haag pak je de tram en sta je zo in het centrum of in de haven.

Liberty Tall Ships Regatta

Om dit soort schepen te zien, moet je normaal gesproken naar evenementen als Sail Amsterdam. Nu kun je ze een keer in Den Haag bewonderen. En – nog bijzonderder – de schepen zijn gratis te betreden. Den Haag laat zich gelden als internationale stad aan zee en Scheveningen is de finishplaats van de internationale Liberty Tall Ships Regatta. Zowel op het land als op het water zijn tal van activiteiten. Kijk voor alle informatie over dit evenement op deze site.

Overnachten in de buurt

Wil je het evenement bezoeken, dan kun je kiezen voor Camperpark Den Haag aan de Ypenburgseboslaan/Valutapad als overnachtingsplek. De tram stopt er voor de deur en je staat in een zucht midden in het centrum van Scheveningen of in de haven. Met de fiets is het een klein half uurtje. Het centrum ligt op 7 kilometer. Prijs voor een overnachting en twee personen: 24,55 euro. Er zijn 45 plaatsen.
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!