ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Route du Soleil bij Lyon plat
Route du Soleil bij Lyon plat
Nieuws

Route du Soleil bij Lyon plat

  1. 23 juli 2015, 0:00
  2. 0 Reacties

De boeren in Frankrijk zijn boos. Daarom blokkeren ze snelwegen. Dat doen ze op plaatsen waar dat de meeste overlast veroorzaakt. Rondom Lyon en dus ook op de Route du Soleil staat daardoor het verkeer vast. De VID en de ANWB raden vakantiegangers daarom aan de regio zeker vandaag nog te mijden. Het gaat de boeren, die geen steun krijgen van de EU, om meer geld voor hun vee. Ze hopen dat ze met deze actie kunnen afdwingen dat de Franse regering naar hun eisen zal luisteren.

Op de nodige Franse wegen kwamen vakantiegangers gisteren al trekken, brandende autobanden en hooibalen tegen. Ook vakantiesnelweg A1 komt aan de beurt, gisteren het stuk tussen Parijs en Lille. Voor vandaag staan ze ten noorden van Lyon. Ook de A6 en de A7 zijn dicht, evenals de A42. De door de politie aangewezen omleidingen via de oostkant van Lyon zullen vandaag ook dicht gaan. Het verkeer richting Middenlandse Zee kan zo bijna geen kant meer op. De sluiproutes rond Lyon zullen vast komen te staan. Ook boeren uit Belgie hebben zich nu aangesloten bij de blokkades van hun collega’s. Ze blokkeren de grensovergang tussen Brussel en Frankrijk. Acties kunnen overal in het land opduiken en vooraf is niet te zeggen hoe lang ze duren.

Actuele informatie

Via de site van de Verkeers Informatie Dienst kun je op de hoogte blijven van de actuele situatie.

Wat is er dicht?

Momenteel (donderdagochtend) zijn de A6 net ten noorden van Lyon, de A75 bij Clermond Ferrand (belangrijk alternatief voor Route du Soleil) en de A42 (Lyon in) afgesloten. Verkeer moet voorlopig omrijden via de oostkant van Lyon, maar die route kan het extra verkeersaanbod bij lange na niet aan.

Ten zuiden van Lyon wordt een operation escargots (langzaamaanactie) gepland. Bovendien lijkt het erop dat de protesterende boeren de zuidelijke uitvalswegen van Lyon (A7) ook blokkeren, waardoor al het plaatselijke verkeer ook via de Ring-Oost moet rijden.

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS