Irmscher

Irmscher 50 jaar: jubileummodel Vivaro 'Liner 68' buscamper

Campers

In maart rolde het 500.000ste door Irmscher omgebouwde voertuig de poort uit. Het bedrijf bestaat bovendien 50 jaar. Vieren doen ze dat met een jubileummodel: de opzichtige en supersnelle Irmscher Vivaro ‘Liner 68’.

Irmscher begon met Rallye-auto’s

Irmscher heeft altijd iets met snelheid gehad. Dat begon in 1965, toen oprichter Günther Irmscher senior met een NSU Prinz TT het Duitse toerwagenkampioenschap won. Drie jaar later won hij met dezelfde auto de Rallye Tour d’Europe. In dat jaar, we schrijven 1968, werd ook Irmscher Automobilbau GmbH & Co KG opgericht. In twee garageboxen werden de eerste gewone auto’s klaargemaakt voor de rallye. Vanuit thuishaven Remshalden groeide het bedrijf uit tot grootste ombouwer/tuner voor het merk Opel. Er kwamen verschillende Irmscher uitvoeringen van seriemodellen en met iedere versie groeide de goede naam van het bedrijf.
Irmscher velg
Het bedrijf is specialist in het ombouwen van auto’s naar de individuele wensen van de klant. Tuning dus. Van spoilers tot uitgebouwde spatborden, van velgen tot interieurdelen. Die laatste in bijvoorbeeld hout of aluminium van het stuur via de pedalen en de deurknopjes tot aan de pookknop. Omdat niet alleen het oog wat wil weten ze ook hoe ze meer vermogen uit een auto kunnen krijgen.
Irmscher I-Flex
Irmscher keuken

Opel Vivaro Liner 68

Uiteraard ziet de Liner 68 er heel anders uit dan de doorsnee Vivaro. Bovendien ligt hij 35 millimeter lager. De velgen zijn 20 inch en hebben het Irmscher ‘Heli Star’ design. De banden zijn van Pirelli. Kortom, hij ziet er erg snel uit. En met 175 pk onder de kap, in plaats van de standaard 145, is hij dat ook. Binnen zien we het ‘Tourer Pakket’. Leer op de stoelen en velours op de vloer. Achterin de door Irmscher zelf ontwikkelde meubelmodules I-Flex, die opbergruimte en een keukenblok bieden. Dit laatste compleet met wasbak, kraan, koelbox en twee pitten. Wil je buiten koken? Geen probleem, want hij is er zo uit. Je maakt van de I-Flex-modules in een handomdraai een tweepersoonsbed. Binnen 10 minuten heb je alles ook weer opgeruimd en kan de bus voor andere dingen worden gebruikt.
Irmscher

I-Flex modules ook voor andere bussen

De I-Flex modules wegen zo’n 80 kilo en zitten met sjorbanden vast. Ook beschikbaar voor de T5 en T6 van VW en de Transit van Ford. De prijs ligt rond de 4000 euro. De Liner 68 heet zo omdat er maar 68 van worden gemaakt. Hij is vanaf nu via Opel of Irmscher te bestellen. De Opel Vivaro is er in Duitsland, afhankelijk van uitvoering en motorisering, vanaf 30.000 euro.  Daar komt voor de Irmscher uitvoering nog 12.000 euro bij. De op de foto’s getoonde versie met 175 pk komt rond de 45.000 euro uit. Dat is, voor alle duidelijkheid, exclusief onze bpm.
www.irmscher.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant