Airstream Caravel 16 RB 2020

Retromodellen van Airstream: Caravel en Bambi

Caravans

De Airstream Caravel en Bambi werden al eerder verkocht, begin jaren zestig. Nu zijn ze in Amerika terug. Retrodesign van een cultmerk. Of en wanneer ze naar Europa komen is nog niet bekend. Dat zou via de Duitse Airstream-importeur wel mogelijk moeten zijn. Duimen dus.

Terug van weggeweest

Alsof Airstream van zichzelf nog niet genoeg cultgehalte heeft, doen ze er gewoon nog een flinke bak retro bovenop. De twee nieuwe modellen voor komend seizoen zijn – naar Airstream begrippen – niet alleen compact. Ze waren begin jaren zestig al eerder te koop. Een geslaagde poging om de harten van de kopers sneller te laten kloppen. Vergis je echter niet, de uitrusting van de Caravel en Bambi is helemaal van deze tijd.
Airstream Caravel zithoek 2020

Modern in retrojasje

Zo zit er o.a. led-verlichting op, zijn de modellen voorzien van airco en is er een aansluiting voor een zonnepaneel. Je kunt hem desgewenst verder aankleden met de nodige opties. De naam Bambi is al heel wat jaren een koosnaampje voor de enkel-assers van dit merk. Ze zijn relatief licht van gewicht en wendbaar. Nu krijgt voor het eerst een serie deze naam.

Bambi

De Bambi is prima geschikt voor een koppel dat met kamperen begint. De vier indelingen zijn gericht op het gebruik met twee personen, al hebben ze tot aan vier slaapplaatsen. De lengte loopt van 4,85 (de Bambi 16 RB) tot 6,70 meter (de 22 FB). Alle indelingen hebben een vast tweepersoonsbed gemeen. De Bambi 16 RB heeft een dwars geplaatst tweepersoonsbed achterin en een dinette-zit voorin. In het midden een kleine keuken met twee pitten. De koelkast heeft een inhoud van 87 liter. Tegenover de keuken het badkamertje.
Airstream Bambi 2020
De langste Bambi – de 22 FB – is 6,70 meter lang. Voorin het bed, achterin een ruime badkamer. In het midden de keuken met ertegenover de U-vormige rondzit. De koelkast heeft een inhoud van 122 liter. Het laadvermogen is met 545 kilo twee keer zo hoog dan dat van de kleinste Bambi (272 kilo). De andere modellen van deze serie zijn de 19 CB (5,77 meter) en de 20 FB (6,22 meter).
Airstream 2020

Caravel

De Caravel was er eerder als een lichtgewicht concept van Airstream. Nu is er de serie. Ze hebben de look & feel van de grote Airstreams, maar met compactere afmetingen. De indelingen zijn gelijk aan die van de Bambi-serie. Ook hier is de kortste de 16 RB (foto boven artikel). De Caravel is echter duurder en heeft een rijkere uitrusting. Zo is hij bijvoorbeeld opgewaardeerd qua gewicht. Hierdoor is het laadvermogen van het kleinste Caravel-model 499 kilo. Een magnetron is optioneel.
Airstream 2020
Het grootste verschil tussen beide series is het design. Zien we bij de Bambi veel wit en neutrale kleuren, bij de Caravel is het donker hout en lichte tinten. De meubels van de Caravel zijn overtrokken met donkerbruin leer. In de Bambi is dat beige stof. De Caravel heeft kortom wat meer standing.
Airstream Germany heeft inmiddels laten weten dat het grootste model – de Caravel – is te zien op de komende Caravan Salon. Ze staan in hal 5, stand E02. Het zal afhangen van de reacties of hij vervolgens ook in Duitsland op de markt komt. De prijs zou omgerekend – en inclusief transport, ombouw en btw – uitkomen op 93.169 euro.
Naar de site van Airstream-Germany
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant