rotterdam

Reistips voor thuisblijvers: street art routes in Rotterdam

Uit tips

Download de app en wandel door verschillende wijken van Rotterdam. Van muurschildering naar muurschildering. Het zal je verbazen hoeveel pareltjes de stad rijk is.

Langs de publieke kunst van Rotterdam

Begin bijvoorbeeld in de Afrikaanderwijk. Daar vond in 2019 de tweede editie plaats van street art-festival POW! WOW! Er is daardoor heel wat te zien. Zoals bestaand werk van Ricardo van Zwol en de galerij aan pilaren. Maar ook grootse muurschilderingen van o.a. Telmo Miel, Smug en Nina Valkhoff. Veel muurschilderingen vind je ook rond het Centraal Station. De Witte de Withstraat bijvoorbeeld biedt niet alleen veel gezellige terrassen en typisch Rotterdamse etablissementen. Ook vind je hier meer street art per vierkante meter dan je ergens anders tegenkomt.

rotterdam

Te lopen met een kaart of de app

De art route door het Rotterdam kan je met een kaart lopen. Die is gratis te downloaden op onderstaande site. Vervolgens kun je hem zelf uitprinten. Daar staat ook de link naar de app. Street art is een bijzonder dynamische kunstvorm: kunstwerken verdwijnen net zo snel als er nieuwe bijkomen. Om de meest recente versie van de route te wandelen, kun je daarom beter de app gebruiken. De routes zijn normaal gesproken ook te lopen onder begeleiding van een gids. Dat kost 15 euro per persoon en duurt anderhalf uur. Voorlopig zijn alle tours door Rotterdam geannuleerd.

Rewriters010 organiseert daarnaast ook verschillende workshops met diverse street art professionals. Het customizen van kleding en tote bags, een unieke ‘urban ministeck‘ ervaring, of zelf met spuitbus en kwast aan de slag om een unieke muurschildering te maken? Het kan allemaal, en voor alle leeftijden. Meer informatie via onderstaande site.

Naar de site van Rewriters Rotterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant