Reistips voor thuisblijvers: Rome

Uit tips

Bezoek Rome vanuit je eigen tuin of luie stoel. We nemen je mee naar enkele hotspots.

Rome: wat je zoal moet zien

We waren drie keer eerder in Rome. En toch hebben we bij lange na niet alles gezien. Ondanks dat je met de metro comfortabel door de stad kunt reizen. Een vierde keer staat daarom op het verlanglijstje. Voorlopig is het echter rustig in deze altijd drukke stad. Toeristen zijn er niet welkom. We nemen je daarom virtueel mee naar een paar plekken die je gezien moet hebben. Al kunnen we je hier lang niet alles laten zien.

  • Natuurlijk beginnen we onze reis in het Colosseum. De beroemdste bezienswaardigheid in Rome. Je ziet het theater zoals het is en zoals het ooit was. In het echt en als 3D-animatie. Ook lees je de geschiedenis van dit monument en hoe het aan zijn naam komt. Hier begint je reis.
  • De Trevi fontein. Altijd druk bezocht. Je hoort hem voordat je hem ziet. En in het echt is hij net zo mooi. Je loopt de laatste hoek om en staat meteen stil. Althans, zo verging het ons. Als je er een muntje in gooit, kom je zeker terug naar Rome. Zo wil het verhaal in ieder geval. Jaarlijks wordt er zo’n anderhalf miljoen euro in het water gegooid. Bezoek deze beroemde fontein.
Rome Trevi
  • De Spaanse trappen. Zitten op de trappen mag niet meer. De trappen aan het Piazza di Spagna leveren zo wel weer mooie foto’s op. De Barcaccia fontein onder aan de trappen is al even beroemd. Naar de trappen.
  • Het Phanteon, de tempel der Goden. Het waren engelen die het bouwden, niet de mens. Zo voelde het voor Michelangelo. Maar waarom werd het gebouwd en wat betekent de naam? Je leest het onder de link.
Pantheon Rome
  • De Sint Pietersbasiliek. When in Rome, visit the Pope. Beklim de scheve trappen en geniet van het uitzicht vanaf helemaal boven. Je moet er een flinke klim voor over hebben, maar het is de moeite waard. Lees meteen even wie Sint Pieter was. Naar het Vaticaan.
  • Piazza Navona. Nog een plein met een fontein. Eigenlijk meer een spectaculaire openluchtshow. Je ziet het hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant