ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Wij reden de Hymer Van 374
Campers

Wij reden de Hymer Van 374

 1. 15 mei 2016, 17:00
 2. 0 Reacties

Afgelopen week hadden we de kans om een Hymer Van 374 een paar dagen aan de tand te voelen en waren blij verrast. Hymer zet met deze camper in op dagelijkse bruikbaarheid. Een markt aanboren waarin jongeren een camper als weekendverblijf kiezen, dat ze als tweede of zelfs eerste auto kunnen gebruiken.
Wel, dat is in dit geval beslist gelukt. Dat hebben we misschien eerder gezegd, maar dan is dit next level. De Van rijdt zelfs beter als onze Ducato buscamper.

Gewicht

Het is misschien wel het belangrijkste voordeel van de Hymer Van. De wagen is met 2580 kilo voor de Van 374 gewoon erg licht. Het maximaal toelaatbare gewicht is gewoon 3500 kilo. Dat laat voor de belading meer ruimte over dan je in veel grotere campers zal vinden. Bijkomend voordeel van dat gewicht is dat de wagen lekker met het verkeer meekomt met de 130 pk Ducato diesel. Optrekken, afremmen maar ook hoge kruissnelheden zijn mogelijk. Met hoog bedoelen wij 120 of 130 waar dat mag. Misschien niets voor een camper? Maar wel als je hem dus echt als tweede of enige auto gebruikt.

Interieur

Over de kwaliteit en uitstraling niets dan goeds. Op de gegeven oppervlakte moet men nu eenmaal altijd grotere compromissen maken dan bij een grotere camper. De kleine keuken is dan ook een logisch gevolg. Jammer is dat de kookplaat geen aparte afdekmogelijkheid heeft. Dat zou de aflegruimte, tijdens bijvoorbeeld de afwas, wel aanzienlijk vergroten. De wat laag geplaatste compressorkoelkast is ruimer dan je aan de buitenkant verwacht. De ruime lade in de keuken en de goed ingedeelde bovenkasten, de apothekers uitschuifmogelijkheid maken dat je in de keuken makkelijk de noodzakelijke spullen kunt meenemen voor gewoon kokkerellen.

De bank is ruim en er is een kussen tegen de zijwand waardoor je lekker dwars kunt zitten. De tafel is smal maar heeft een flink uitklapblad. De pilotenstoelen zijn fraai bekleed maar hebben een wat (te) korte zitting voor iemand van mijn lengte (1,92 meter).

Hymer 374

De twee enkele bedden hebben echter wel voldoende lengte al is het “knuffelgedeelte” wat kort. Onder de bedden, links een hele grote hangkast waar je eventueel ook vanaf de bovenkant in kan. Rechts een groot bergvak waar je alleen van bovenaf bij kan. Daar hebben wij onze bedenkingen bij. Bij een opgemaakt bed kun je er niet zo makkelijk bij. Alleen voor zaken die je niet steeds nodig hebt dus.

Boven de bedden voldoende bergruimte en verschillende aflegplankjes. Dat missen we nog wel eens. Als je een boek leest in bed, je bril kwijt moet of je telefoon in de buurt wil hebben, handig! Wat we er nog bij zouden kunnen gebruiken is een stopcontact. Want die telefoon moet geladen worden natuurlijk of misschien is er een medische noodzaak voor bijvoorbeeld een CPAP. Dan is het handig als je een stopcontact hebt.

Wasgelegenheid

Ook hier compromissen, een grote opklapbare wasbak die wij waarschijnlijk nooit zouden gaan gebruiken. Hij is minder dan 1 meter van de spoelbak in de keuken verwijderd. Met uitgeklapte bak is het toilet verder niet meer toegankelijk en eigenlijk kun je er ook niet bij gaan staan met de deur van de toiletruimte dicht. Keuzes keuzes. Er zijn vast mensen die het anders gebruiken dan wij doen.
Douchen, ik heb het geprobeerd, echt. De vloer is verhoogd waardoor ik met mijn lengte niet helemaal lekker sta. Er is een douchegordijn dat de achterwand van de ruimte tegen water beschermd. Dat is een prima oplossing! De magnetische clips die gebruikt zijn vinden we een voorbeeld van hoe je zoiets zou moeten doen. Geen klungelig klittenband maar gewoon een bruikbare oplossing. Na het douchen heb je gelijk weer een lekere schone badkamer. Dat scheelt.

Garage

Op deze lengte is er ook nog ruimte voor een garage. Als je met de totale hoogte van je fiets onder de meter weet te blijven denken wij dat je er wel twee fietsen in krijgt. Dan passen er zeker ook nog de stoelen, tafel en blokken bij. De toegang tot de gaskast is dan niet meer zo makkelijk te bereiken… In die gaskast viel ons op dat er geen crashsensor was gebruikt. Misplaatste zuinigheid. Zeker als je bedenkt dat er op het toilet wel een SOG systeem is voorzien.

374

Samenvattend

Zeer compacte en bruikbare camper in degelijke Hymer bouwkwaliteit. Dat zie je en dat voel je. Zodra je er mee wegrijdt merk je dat het allemaal net even wat beter in elkaar steekt. Veel doordachte details maar helaas een paar verbeterpunten. Alles tegen elkaar wegstrepend blijft vooral een goed gevoel over deze Hymer bij ons achter.

www.hymer.com

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

Tonke Kampeerbus
Campers

Tonke Kampeerbus

We zagen hem in Utrecht, de Tonke kampeerbus. Niet voor het eerst. Maar toch moesten we weer even de keuken...

 1. 19 oktober 2015, 0:00
 2. 2 Reacties
Hyundai H350 zelfbouwbasis?
Campers

Hyundai H350 zelfbouwbasis?

Hyundai komt met een nieuwe bus die wellicht interessant is voor de zelfbouwer. De bus, de H350, is de eerste...

 1. 12 augustus 2015, 0:00
 2. 0 Reacties
Pilote Explorateur trés chic
Campers

Pilote Explorateur trés chic

De Explorateur vinden we in de top van het Pilote-aanbod. Aan de buitenkant zul je overigens goed moeten kijken om...

 1. 18 september 2013, 0:00
 2. 0 Reacties
Dethleffs 4-travel
Campers

Dethleffs 4-travel

Bij de invoering, enkele jaren terug, was het een sensatie. Een halfintegraal met een hefbed had men nog nooit gezien....

 1. 24 juni 2015, 0:00
 2. 0 Reacties

MEER Camper Hymer, Campers, Video NIEUWS

Morelo vanaf nu ook te koop in ons land
Campers

Morelo vanaf nu ook te koop in ons land

Groot nieuws, letterlijk. Want Morelo bouwt geen kleine jongens. Het Duitse premium campermerk was al in veel Europese landen verkrijgbaar. Maar vanaf deze KCJ ook in ons eigen land. Morelo, groot en goed Morelo,…

 1. 13 oktober 2017, 17:00
 2. 0 Reacties
Onthulling Hymer 704 B SL
Campers Campers

Onthulling Hymer 704 B SL

Hymer zelf heeft het over het topsegment van het mobiele reizen, comfort zonder compromissen. Woensdag om 11 uur is de onthulling van dit “nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van de camper”. De Hymer B…

 1. 10 oktober 2017, 17:00
 2. 0 Reacties
Nissan NV300 FlexVan van Mobitec
Campers

Nissan NV300 FlexVan van Mobitec

Je neemt een compacte bus, een railsysteem en de nodige op maat gemaakte dingen die daarin passen. Je krijgt dan een heel flexibele multifunctionele Van. De FlexVan is een Nissan NV300, het systeem is…

 1. 7 oktober 2017, 17:00
 2. 0 Reacties