ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Recordaantal Buurtcampings in Nederlandse parken
Recordaantal Buurtcampings in Nederlandse parken
Nieuws

Recordaantal Buurtcampings in Nederlandse parken

  1. 2 juni 2018, 19:00
  2. 0 Reacties

Heel Nederland ontmoet elkaar op De Buurtcamping. In de zomer van 2018 is een recordaantal van maar liefst twintig Buurtcampings in twaalf gemeenten te vinden.

Iedereen is gelijk op De Buurtcamping

Hiermee zet stichting De Buurtcamping haar werk voort om groeiende kloven in de samenleving te overbruggen en buurtbewoners bij elkaar te brengen. De kaartverkoop van kampeerplekken is inmiddels gestart. De twintig buurtcampings waar buurtbewoners elkaar ontmoeten, strekken zich dit jaar uit over heel Nederland: van Groningen tot Tilburg en van Den Haag tot Nijmegen. Door het organiseren van een ontspannen weekend met (kampeer)activiteiten zetten buurtbewoners en lokale organisaties zich in voor een socialere buurt waar je elkaar kent, groet en helpt. Volgens De Buurtcamping-oprichter Roderik Schaepman is dit hard nodig.

Buurtcamping

“Elke week komt er bijna wel een nieuw artikel online met nieuwe kloven die ontstaan in de samenleving. Van kloven die gaan over financiën tot etnische achtergronden. Mensen leven steeds meer in hun eigen bubbel en komen weinig in contact met andere bevolkingsgroepen”, zegt Schaepman. De Buurtcamping helpt om deze kloven in de samenleving te overbruggen. Uit onderzoek onder deelnemers in 2017 blijkt dat kampeerders tijdens de camping gemiddeld elf nieuwe mensen leren kennen en dat 86% hiervan mensen zijn die ze normaal niet zo snel zouden ontmoeten. Schaepman: “Dat is de kracht van De Buurtcamping. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je makkelijk nieuwe mensen kennen. Je bent de hele dag heerlijk buiten en iedereen is gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit.”

Buurtcampings

Beheerder van eigen Buurtcamping

De kracht van De Buurtcamping wordt gevormd door de inzet van lokale campingbeheerders en honderden vrijwilligers. Sinds dit jaar worden via het nieuwe opleidingstraject de BuurtCampus een groot aantal buurtbewoners opgeleid tot campingbeheerder. Met workshops en trainingen leren ze alles over onderwerpen als vergunningen, vrijwilligerscoördinatie, promotie en veiligheid. Zo wordt De Buurtcamping niet alleen vóór de buurt georganiseerd, maar ook dóór de buurt.

De kaartverkoop voor De Buurtcamping 2018 is inmiddels gestart. Via www.debuurtcamping.nl zijn kampeerplekken te reserveren.

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS