Ready Set Van

Ready Set Van: dieselcamper met Tesla accu’s

Campers

De Ready Set Van is alleen te koop in de VS. Bijzonder is dat deze camper – met een dieselmotor – de accu’s van Tesla gebruikt om zo autark mogelijk te zijn.

Ready Set Van op Amerikaanse Ducato

Basisvoertuig is de Fiat Ducato. Al heeft die in het land van Uncle Sam een andere naam. De Ram ProMaster tankt gewoon diesel. Hij is zes meter lang en heeft de gewone fabrieksramen. Zo is nergens aan te zien dat het hier om een buscamper gaat. Stealth heet dat. Eigenlijk is dat jammer, want het interieur mag zeker gezien worden. Een mooie combinatie van wit en hout en een afwijkende indeling.

Ready Set Van exterieur

Afwijkende indeling

De indeling is tweepersoons en anders. Achterin een hoog bed. Daaronder bagageruimte, bereikbaar via de achterdeuren. Meteen daarvoor twee bankjes tegenover elkaar. Het tafeltje trek je desgewenst uit het bed en staat dan tussen de banken. Van de bankjes is een derde bed te maken. Het lange keukenblok staat tegenover de schuifdeur. Koken doe je op inductie. Daarmee komen we meteen bij de bijzondere accu’s in deze buscamper.

Ready set van indeling

De huishoudaccu is namelijk van het merk Tesla. Van de elektrische auto’s inderdaad. In de basisversie is dat al meteen een accu met 420 Ah. Die haalt zijn stroom uit de zonnepanelen op het dak. Optioneel kun je ook kiezen voor 820 en zelfs 1260 Ah. Op die laatste accu komt de Tesla Model 3 een kleine 120 kilometer ver. Je hoeft daarom echt niet bang te zijn dat het licht uitgaat in de Ready Set Van. Het accupakket gaat overigens niet ten koste van de bagageruimte onder het bed. Het zit onder de vloer.

Andere beperkingen autarkie

Je komt niet snel zonder stroom te zitten. Ook niet als je tegelijk je broodrooster, föhn en koffiezetter gebruikt. De 3000 watt omvormer zal zijn werk prima doen. Maar er zijn natuurlijk andere beperkingen. Zo zit het toilet na een dag of drie tot vier toch echt vol. Maar ook dat is op te lossen. En dan bedoelen we niet het lozen in de bosjes.

Ready Set Van
Bagageruimte onder het bed met verlichting en buitendouche.

De basisversie van de inbouw – er zijn vier varianten – omvat een 420 aH accu, 400 watt zonnepaneel en 3000 watt omvormer. Die kost in de VS omgerekend iets meer dan 31.000 euro. Daar komt de bus nog bij. De Ram Promaster kost daar zo’n 27.700 euro. Totaalprijs: 58.700 euro. Onder de 3500 kilo blijven, zal met dit concept niet lukken. Of hij ook in Europa te koop komt, is niet bekend.

Naar de site van Ready Set Van.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant