Roadtrek Rapido

Rapido neemt Amerikaanse Roadtrek over

Nieuws

Het Franse Rapido, onder andere eigenaar van Westfalia, maakte gisteren bekend de Amerikaanse buscamperbouwer Roadtrek, die bij de Erwin Hymer Group in de etalage stond, over te nemen.

Westfalia maakt rentree op Amerikaanse markt

Roadtrek maakte tot voor kort onderdeel uit van de Erwin Hymer Group. Vlak voor de verkoop van de EHG aan het Amerikaanse Thor Industries werden bij de Noord-Amerikaanse tak echter onregelmatigheden ontdekt in de boekhouding. EHG werd daarop verkocht zonder Roadtrek. Het bedrijf ging dicht, het personeel werd ontslagen. De geruchten over overnamekandidaten zongen al een tijdje rond. Rapido neemt nu de hele boedel van EHGNA (Erwin Hymer Group North America) over. De handtekening onder een zogenaamde „binding letter of intent“ is gezet.
Bedoeling is het bedrijf zo snel mogelijk weer op te starten. Dit zou 200 banen opleveren. Vooralsnog gaat één van de twee oude locaties weer open. Welke van de twee is nog niet duidelijk. Met deze overname keert ook Westfalia, in de jaren 60 en 70 zeer populair bij de Amerikanen, terug op de Amerikaanse markt.
www.rapido-camper.nl
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant